Lugnet i Hammarby Sjöstad
I Lugnet skapar Bonova en skön kombination av motsatser, lite som yin och yang. Hemmet och den lugna innergården är din plats för återhämtning och direkt utanför porten finns pulsen och staden. Yin får representera den lugna och rofyllda hemmavrån där du hämtar kraft, din borg, stället du återvänder till. Här lockar myssoffan till hemmakvällar, köksbänken belamras med disk efter pizzakvällen och barnens legobyggen breder ut sig över både golv och bord en sömnig leksöndag. Yin fortsätter ut på innergården där växter och det gröna lugnar sinnet. Här tar du av dig skorna och känner gräset under tårna eller äter en picknick al fresco under stjärnorna. Men, för att det ska bli balans behövs också Yang. I Lugnet behöver du bara öppna porten mot gatan så finns den där, i allt det som gör Hammarby Sjöstad så myllrande, levande och attraktivt. Butiker, restauranger och caféer spiller ut över gatan. Trottoaren är fylld av människor som väntar på bussen och tvärbanan glider sakta förbi. Längs bak i silhuetten står stolt Hammarbybacken, landmärket och rekreationsområdet. Välkommen hem till morgonyoga i vardagsrummet, lunch på Finefood och en slalomsväng i Hammarbybacken på kvällskvisten.

Inflyttning: Från årsskiftet 2018/ 2019
Kontakta ansvarig mäklare:
Tiam Kakavand
070-673 74 58


Nytt sexvåningshus byggs i Sjöstaden

Skanska har fått i uppdrag av Fabege att bygga ett sex våningar högt kontorshus i Hammarby Sjöstad söder om Stockholm. Huset byggs bakom Kajhusen och byggstart är planerad till februari 2018. Klart för inflyttning 2019. Ordervärdet är 117 miljoner kronor.

Kontorshuset kommer att bli huvudkontor för Goodbye Kansas Entertainment Group, ett snabbväxande bolag som arbetar med animationer och specialeffekter inom film och spel.
– Det här är vårt första samarbetsprojekt med Fabege och vi tror att det kan bli väldigt bra då vi delar värderingar, inte minst inom hållbarhetsområdet. Vi ser fram emot att samverka med Fabege i utvecklingen av det här moderna, hållbara kontoret. Det ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen., säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB.
Det nya kontorshuset ska certifieras enligt BREEAM, nivå Very Good. BREEAM står för BRE Environmental Assessment Method och är ett internationellt system för att miljöcertifiera en byggnad. Områden som BREEAM hanterar delas in i energi, ledning (management), hälsa, transport, vatten, material, avfall, markanvändning, utsläpp och ekologi.

– Vi är glada över att få möjlighet att ha Skanska som samarbetspartner. De har visat ett stort engagemang i anbudsprocessen och är ett byggbolag i framkant när det gäller att minska miljöpåverkan och säker arbetsmiljö. Det är områden där vi ställer höga krav, säger Klas Holmgren, chef Projekt och Förädling Fabege AB.