Bostadspriserna i Hammarby Sjöstad nådde nyligen snittpriset 70 000 kronor per kvadratmeter.

Men nu kan lokaltidningen avslöja att dessa miljonaffärer inte alltid går helt rätt till. Ett mäklarföretag som har Hammarby Sjöstad som försäljningsområde är nu anmälda till Fastighetsmäklarinspektionen för felaktigheter vid budgivning.

(för dig som vill hitta oberoende rådgivning se här: lånapengar.biz )

mäklaregranskar2

Enligt sjöstadsbon Tommy ”fingerat namn” såg han ett intressant objekt som var ute till försäljning nyligen i Hammarby Sjöstad. På själva visningen får han veta av mäklaren att det fanns inget bud ännu på bostaden. Tommy frågade då om det fanns möjlighet och köpa bostaden direkt genom att lägga ett villkorat bud på 5 850 000 kronor. Det var cirka 450 000 kronor över utgångspriset.

Tommy, mäklaren och säljaren var överens om att detta var ett villkorat pris. Med villkor att det inte var ett officiellt pris samt att det bara var gällande om säljarna godtog det med svar direkt samma dag innan fler visningar.

“Mäklaren hade svårt att få igång en budgivning använde en genväg genom att berätta att det fanns ett bud, men det budet existerande aldrig eftersom budgivare Tommy gjort klart för mäklaren att hans villkorade pris endast gäller … om kontraktsskrivning sker innan visning nummer 2”

Mäklaren skulle kolla med säljarna, vilket mäklaren också gjorde. Mäklaren återkom med svaret “säljarna godkänner det villkorade priset, vi kan skriva kontrakt ikväll alternativt imorgon bitti klockan 08.30.

–   Jag bekräftade både muntligt och via mejl att mitt bud på 5 850 000 kronor endast gällde om kontraktsskrivning sker innan visning nummer 2. Men innan vi ska ses för att avsluta affären, ringer mäklaren upp mig och meddelar att en andra visning redan är utannonserad, men det ska inte vara några problem enligt mäklaren.

“Mäklaren genomför visning nummer 2 och berättar att det finns ett “officiellt bud” på lägenheten”

På visningen nummer 2 visar det sig att mäklaren ändå berättar för en ny spekulant om att ett bud finns på 5 850 000 kronor. (Det mäklaren glömmer är att Tommy uttryckligen meddelat att hans bud inte gäller vid visning nummer 2).

“Mäklarfirman har lagt fejkat bud för att få upp priset på objektet enligt sjöstadsbon Tommy”

–  Mäklaren struntar helt i vårt bekräftade ok på vår affär, använder mitt dolda/villkorade pris enbart i syfte att få andra att lägga ett bud de aldrig skulle lagt annars. Det är otroligt oseriöst agerande vilket måste få ett stopp när man ska göra sin livs affär som bostäder ofta är för dom flesta människor. Otroligt oseriöst vilket också anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, säger Tommy.

Enligt mäklarsamfundet lokaltidningen varit i kontakt med. Så beter sig den ansvariga mäklaren oetiskt om uppgifterna stämmer, när han påstår att ett bud existerar vid visning nummer 2.

  • Mäklaren lurar i så fall inte bara Tommy utan även nya spekulanter.

Lokaltidningen har tagit del av konversation mellan mäklaren och ”Tommy” Vi har försökt nå mäklaren på mäklarfirman men de har avböjt att svara på våra frågor.

Har du upplevt något du anser är fel och som du vill dela med dig av?

Du kan välja och vara anonym vid publicering. Du omfattas av källskydd.

tips@sjostadsbladet.se

Av Sjöstadsbor för Sjöstadsbor