Det är knappast någon hemlighet att löparintresset är stort i Hammarby Sjöstad.  Här har vi sammanställt en lista på några trevliga motionsrundor, kanske kan du tipsa oss om fler? tips@sjostadsbladet.se

maplop

Hammarbyrundan

Hammarbyrundan

Hammarbyrundan är ett belyst motionsspår på 900 m. Den är en av flera motionsspår i Nackareservaten. Det finns ett förbindelsespår mellan Hammarbyrundan och Björkhagsslingan (600 m). Belysningen är på till kl 22:00.

Björkhagsspåret

Björkhagsslingan

Björkhagsspåret är ett belyst motionsspår på 3 000 m. Den är en av flera motionsspår i Nackareservaten. Anslutningsspår finns från parkeringen vid Björkhagen och tar dig till starten av Björkhagsspåret. Start & mål på spåret ligger vid Björkhagens utegym. Belysningen är på till kl 22:00.

Kärrtorps belysta motionsspår

Kärrtorpsspåret

Kärrtorps belysta motionsspår är 2,6 km långt och startar vid Kärrtorps IP. Det är ett av flera motionsspår i Nackareservaten. Kärrtorpsspåret delar en sträcka med Björkhagsslingan vilket gör det möjligt att välja sin egen distans. Belysningen är på till kl 22:00.

Hellasgården

Hellasgården

Hellasgården har motionsslingor för dig som vill löpa, gå eller bara promenera i härlig natur och miljö. Slingorna är 1,2 km, 3,5 km elbelyst, 5 km, 7 km, 10 km och 12 km. Belysningen är på till kl 21:00.

Sicklaloppets bana


10km_banan_2015

Sicklaloppets bana tar dig till natursköna och vackra platser längs sjöstränderna i Sickla och Hammarby Sjöstad. Banan går under stora delar längs Järlasjön, Sicklasjön och Hammarby sjö. Underlaget är 60% asfalt, 30% grus och 10% träbrygga. Banan är exakt 10,0 km och kontrollmätt av banmätare från Svenska Friidrottsförbundet.

 

Loppet erbjuder en total stigning på 255 höjdmeter fördelade över tre backar och 3,3 km löpning.

nyhet_hammarbybacken