Igår hade fusionrestaurangen Fandado och hotell Biz apartment i Hammarby Sjöstad sin stora invigning. I vimlet kunde man se både både OS- medaljör, skådespelare, programledare, mediafolk och it-miljonärer etcetera. Det bjöds på massor av spännande smårätter från all världens hörn och god dryck.

Ägargruppen bakom satsning. Till vänster Nichawan Tähkä, Anette Åsell, Mikael Glahns och David Godvik

Restaurang Fandado ligger mellan Volkswagen och Kulturama. Det är ett nybyggt long-stay hotell i Hammarby Sjöstad som heter Biz Apartments.

– Fandado som betyder fusion på Esperanto, har vi valt för att vi vill inte vara bundna till någon speciell etnicitet eller matkultur och då Esperanto ansågs skulle bli ett världsspråk som alla kunde relatera till och förstå så tyckte vi att det passade bra in på oss och vad restaurangen kommer spegla, säger David.

Fokuset ligger på ”Social Dining” med mindre rätter serverad i Family Style. Konceptet bygger på själva upplevelsen att umgås, dela och äta maten tillsammans i en modern och avslappnad miljö.

– Maten kommer vara inspirerad av olika kulturer och influenser kommer tas från jordens alla hörn. Med smaker från nord till syd, från väst till öst.
Vi kommer att servera frukost, lunch samt middag 7 dagar i veckan.

Framme vid baren kommer det finnas små bord om man enbart vill dricka. Skulle man dock bli sugen på någon god smårätt, ja då hänger man på en större skiva på det lilla bordet, och vips har man fått sig ett bord.