Stockholms stad tar över Vittra Sjöstaden. Nu kan vi berätta att det är klart att Stockholms stad går in och driver en kommunal grundskola i friskolan Vittra Sjöstadens lokaler i Hammarby Sjöstad. Det är det socialdemokratiska skolborgarråd Olle Burell som arbetat frenetiskt med denna fråga under en längre tid. Överenskommelsen innebär att Stockholms stad så snart som möjligt går in och tar över driften av skolan i Hammarby Sjöstad på Lugnets allé 60-70.

FAKTA:
Stockholms stad och Academedia har kommit överens om en helhetslösning.
Skolbyggnaden på Lugnets allé 60-70 förblir en grundskola genom att Stockholms stads utbildningsförvaltning tar över hyreskontraktet när Vittra Sjöstaden fasar ut sin verksamhet.
Undantaget är förskolan som blir kvar i sina lokaler. Med den helhetslösning som Stockholms stad och Academedia har kommit överens om garanteras eleverna i Hammarby Sjöstad en trygg skolgång från förskoleklass till nionde klass.

På Sjöstadsskolan går 940 elever i årskurserna F-9 och Lugnets skola har i dag 900 elever i årskurserna F-6. Ekens skola i den tillfälliga skolanläggningen i kvarteret Lagunen kommer rymma 450 grundskoleelever i årskurserna 7-9. Vittra Sjöstaden har erbjudit sina befintliga elever plats dels på Vittra Södermalm, dels Vittra Luma Park. Även Stockholms stad har garanterat alla elever som vill plats på någon av de kommunala skolorna i Sjöstaden.