En dömd pedofil greps i Hammarby Sjöstad under onsdagen. Det var under lunchtid polisen grep en man på Coop Konsum i Hammarby Sjöstad. Enligt vittnen gick det hett till vid gripandet.
– Det kan ha sett dramatiskt ut. För det är inte det normala man väntar sig när man besöker en livsmedesbutik. Ur ett polisärt perspektiv ser vi det som ett normalingripande. Det var ingen nämndvärd våldsanvändning och det handlade främst om att säkra teknisk bevisning, de gjorde vad de behövde göra. Berättar insatschefen Morgan Neijnes per telefon till Sjöstadsbladet.


Det var under onsdagen den 7 februari polisen kunde gripa den 36 åriga mannen på Coop Konsum i Hammarby Sjöstad. Den gripna mannen fördes in i ett rum i butiken, vid sidan av deras postrum.

Morgan Neijnes betonar för lokaltidningen Sjöstadsbladet att det var viktigt att insatsen gjordes just där och då. I samband med att polisen verkställde mannens anhållande gjordes även ett antal husrannsakningar, exakt var och vilka fynd man gjorde ville han dock inte kommentera.

– Nu kommer vi att analysera resultaten av husrannsakningarna, säger Neijnes.

Den nu gripna mannen dömdes redan i juni till fängelse i två år och fyra månader för bland annat utnyttjande av barn genom sexuell posering, sexuella övergrepp, ofredanden och barnpornografibrott. Tidigare brott som han begått av samma karaktär har resulterat i böter, villkorlig dom och skyddstillsyn.

Efter insatsen på Coop Konsum i Hammarby Sjöstad sitter mannen nu anhållen för nya brott av samma karaktär som han dömts för.

– Med hänsyn till förundersökningssekretessen kan jag inte säga så mycket mer än att han är anhållen för ett grovt brott, säger åklagare Johanna Rejdemo Björk.

Hon vill i nuläget inte kommentera om några tekniska bevis har hittats under de husrannsakningar som gjorts. Senast på lördag klockan 12 måste hon begära honom häktad.

Enligt källa till lokaltidningen Sjöstadsbladet har den 36 årige mannen haft sin bostad och vistelse här i Hammarby Sjöstad.