Just nu finns det 98 bostäder i Hammarby Sjöstad som är till salu, av dessa bostäder är 83 nyproducerade. Mäklarna som fått förtroendet och sälja dessa nyproduktioner i Hammarby Sjöstad är följande mäklarbyråer: Skanska Nya Hem, Bjurfors, Notar, Fastighetsmäklarna, Erik Olsson, Fantastic Frank och Södermäklarna.

Av samtliga bostäder som ligger ute till försäljning enligt *Boooli.se kan man se att det finns få Sjöstadsmäklare som har kontor här i Hammarby Sjöstad, som fått förtroendet att sälja. Om du vill ha koll på lägenhetsvisningar och vad som är till SALU i Hammarby Sjöstad och Sicka bör du kolla lokaltidningens webbplats, Sjostadsbladet.se. Vi uppdateras året runt – Av Sjöstadsbor för Sjöstadsbor. Lokaltidningen skrev i senaste numret om de populäraste mäklarna i Hammarby Sjöstad. Vi kan nu se att en del av dessa mäklare fortsätter leverera och fått förtroendet att sälja i Hammarby Sjöstad. Varje vecka uppdaterar vi dig om senaste nytt på bostadsfronten.

Amorteringskravet pressar upp bopriserna
Inte på många år har det funnits så få bostäder att köpa, enligt bostadssajten Booli. Regler som skulle dämpa en bostadsbubbla kan ha fått motsatt effekt, enligt mäklaren Bjurfors. Det brukar bli mer ont om objekt så här års, men utbudet av både villor och lägenheter i Sverige är nu rekordlågt för årstiden. Det uppger Booli, sedan januari helägd av statliga bolånebanken SBAB. I Stockholm, Göteborg och Malmö har det publicerats färre bostadsannonser i oktober och november i år än under motsvarande period föregående år. Annonstiderna är korta och det är säljarnas marknad, enligt Booli. Nya regler gör att folk drar sig för att flytta, enligt mäklarkedjan Bjurfors ägare och styrelseordförande Mats Ljung.

– Det låga utbudet kan förklaras av en låg rörlighet till följd av olika inlåsningseffekter”, säger han.
– Amorteringskravet hindrar många från att köpa större med nya lån. Samtidigt gör flyttskatterna och diskussioner om att uppskovet ska ändras att många väntar med att sälja för att inte utlösa reavinster innan en ny uppskovsreform införs.

Marknaden har i fem års tid präglats av uppfattningen om ett minskat utbud – en sanning med modifikation, enligt Mats Ljung. Allt som säljs utannonseras inte.
– Tidigare har vi sålt utan att objekten kommit ut på marknaden. Omsättningshastigheten har fortfarande varit hög. Det vi ser nu är att det utbudet verkligen är lägre, säger Mats Ljung och konstaterar att åtgärder för att kyla marknaden kan få motsatt effekt.

Dit räknar han även ränteavdrag, reavinstskatt och skuldkvotstak.
”En viktig faktor som styr prisbilden är utbud och efterfrågan. Risken är nu att marknaden inte fungerar. Utbudet minskar. Det bör vara så att då stiger priserna”, säger han och förordar, liksom mäklare ofta gör, åtgärder för högre rörlighet. Men en åtgärd syns inte i statistiken. Det utbud Booli mäter inkluderar inte nybyggen. Mats Ljung konstaterar att byggandet är viktigt för rörligheten och hela bostadsfrågan. Och det byggs på ganska bra nu, säger han.

Nyproducerad fyra som säljs på ritning med preliminär inflytt den 19 juni 2017
Välkomna till Fredriksdalsgatan 20 och denna påkostade och moderna lägenhet om 4 rum och kök. Ansvarig mäklare: Ehsan Sedagati, Notar i Hammarby Sjöstad.

Perfekt beläget boende i populära Hammarby Sjöstad, bara en kort promenad till Södermalms myller. Så beskriver Sjöstadsmäklaren Ehsan Sedagati den fyra rummare han är ombud för. Pris: 7 870000 kronor (89 943 kr/kvm).

Modernt kök från Marbodal som präglas av exklusiva och tidlösa materialval såsom bänkskiva i polerad granit, stänkskydd i marmor (Carrara Centro). Klassiska vita luckor med infrästa handtag och en maskinpark från Siemens fullbordar den moderna och stilrena känslan i köket. Öppen planlösning mot vardagsrummet bjuder in till många och långa middagar med vänner och familj. Härifrån nås den rymliga balkongen om ca 9,5 kvm i härligt västerläge, som under årets varmare årstider blir en naturlig förlängning och ett perfekt ställe att tillbringa eftermiddagarna på. Ja, så beskriver Ehsan Sedagati från Notar lägenheten i korta ordalag.

KONTAKT:
Ehsan Sedagati
08-400 213 41 · 0709-99 79 07
ehsan.sedagati@notar.se

Högst kvadratmeterpris på en bostad i Hammarby Sjöstad just nu ligger priset på 95 977 kronor kvadratmetern. Det är en etta i Heliosparken på 44 kvadratmeter som säljs av Skanska Nya Hem. Månadskostanden ligger på 2 814 kronor.

Hammarby allé 7. Perfekt 3:a i toppklass högst upp i huset med alla bekvämligheter. Lägenheten har både terrass och balkong. Pris 7 390 000 kronor. Visas Söndag 8 Jan 13:00 – 14:00 Måndag 9 Jan 18:00 – 19:00. Mäklarbyrå. Fastighetsmäklarna

Heliosparken – försäljning är igång – Ansvarig mäklare Skanska Nya Hem

Tua Franklin jobbar på Nyréns Arkitektkontor som ligger bakom visionen och ritningarna för Brf Heliosparken. Att arbeta med Hammarby Sjöstad är ingenting nytt för Nyréns, de har varit med och tagit fram detaljplaner för området sedan slutet av 90talet. De tycker att området är mycket spännande, Tua Franklin berättar:
– Det är väldigt roligt att arbeta med ett bostadskvarter i Hammarby Sjöstad både för att det ligger i innerstaden och för att det finns höga krav från stadens sida på kvalitet, miljö och att behålla de idéer som finns utarbetade och genomförda i Sjöstan. Kvarteret gränsar mot både Virkesvägen och Heliosgatan. Två aktiva gator med både industri och kontorsfastigheter, belägna mellan Fryshuset och Kulturama.

Det är en intressant mix av olika typer av aktiviteter som nu är på väg att utvecklas vidare. Tua berättar om två lite annorlunda inspirationskällor de använde när de skulle hitta den rätta tonen för husen:
– Vi hade väldigt många diskussioner om hur vi ville gestalta husen och vårt koncept tog till slut fasta på en bild av Patti Smith från hennes skiva ”Horses” för huset som vetter mot Heliosgatan. Man skulle kunna beskriva känslan som tuff men ändå känslig. För huset som vetter mot Virkesvägen utgick vi från en bryggarfrack och orden: åldras med värdighet.

Brf Heliosparken lägger mycket fokus på växtlighet och ljus, både på de öppna innergårdarna och på den så kallade shared spacegatan mellan kvarteren. Detta följer även med in i lägenheterna.
– Vi har lagt mycket tid på att göra så intressanta planlösningar som möjligt. Det är viktigt att kunna få utblick mot ljuset direkt när du stiger in i lägenheten. När du går in i ett sovrum,
möter blicken ett fönster och den fina utsikten, istället för en garderob. De allra flesta lägenheter har utsikt åt två håll berättar Tua.

Precis som husen och gården i sig handlar Hammarby Sjöstad mycket om blandning och variation. Tua pratar om varför människor gärna bosätter sig där:
– Jag tror det är läget. Dels att bo i Hammarby Sjöstad med närhet till spårväg, bussar och båtar men också närheten till Hammarbyhöjden och Nackareservatet. En blandad bebyggelse av äldre och nya hus ger unika möjligheter till utveckling, säger Tua.

Fredriksdalsgatan 24. En nyproducerad och välplanerad tvåa med tillträde 8 maj 2017.
FAST PRIS 4.700.000 SEK. Mäklarbyrå: Fantastic Frank

– Underbar pärla med direkt närhet till natur och sjö. Lummig uteplats med kvällssol i västläge. Denna optimalt planerade trea ligger i ett lugnt familjevänlig område i Hammarby Sjöstad med goda kommunikationer och närhet till det mesta. Välkommen på visning, säger mäklare Emilie Madaraz, Erik Olsson.

KONTAKT:
Emilie Madarasz
070-875 15 42
emelie.madarasz@erikolsson.se

Välplanerad, härlig trea med lummig uteplats på omtyckta Sickla Kanalgata i Hammarby Sjöstad. Mäklarbyrå: Erik Olsson.

KÄLLA: Booli.se

POPULÄRA MÄKLARE I HAMMARBY SJÖSTAD