Sjjöstadsbladets Matpatrull anländer till Fandado en kall och stjärnklar fredagskväll i december. Restaurangen är lika välfylld som sist och sorlet skvallrar om nöjda gäster. Före maten låter vi den skicklige bartendern blanda oss varsin fruktig alkoholfri drink. Fem bongusta! Nyheterna på menyn är en vegansk soppa, tacos på råraka med Kalixlöjrom, Mangalicaskinka med parmesan och rädisor, ångad röding samt desserten hallonclafoutis. Vi beställer in samtliga nyheter…

Höga ambitioner, utmärkt service, öppet kök. Restaurang Fandado imponerar på nytt. Här samlas vännerna, kollegorna eller familjen kring maten, delar den och umgås. Menyn är lika smakfull som inredningen och ju fler rätter att samsas om, desto livligare samtal.

Vi testade restaurangens senaste nyheter på menyn…

Sjöstadsbladets har tidigare testat maten på Fandado när restaurangen öppnade i april 2017. Omdömet den gången var “en restaurang i världsklass”. Menyn har sedan dess utökats med några nya rätter som matpatrullen ville provsmaka.

Restaurang Fandado ligger i anslutning till lägenhetshotellet Biz Apartment Hammarby Sjöstad, ett något undanskymt läge på Heliosgången men samtidigt i hjärtat av Sjöstaden. Fandado betyder fusion på Esperanto och namnet har man valt för att restaurangen inte ska vara bunden till någon speciell etnicitet eller matkultur, berättar servitrisen. Esperanto ansågs kunna bli ett världsspråk som alla kunde relatera till och förstå.

Fokuset ligger på så kallad ”Social Dining” med mindre rätter serverad i familjära storlekar. Konceptet bygger på själva upplevelsen att umgås tillsammans kring maten. Menyn är inspirerad av olika kulturer från hela världen och influenser tas från jordens alla hörn. Med smaker från nord till syd, från väst till öst.

KUKA JO TACO KUN – KALIXLÖJROM
Taco på råraka med Kalixlöjrom, smetana och rödlök. Lyxigare fredagsmys får man leta efter, himmelskt gott och vackert att titta på. Beroende framkallande!

MALPLENA KARAKO
Mangalicaskinka med rödvinsreduktion, rädisor och parmesankrisp. En kombination som vittnar om kockens innovativa ådra. Smältande skinka, krispig ost och milda rädisor får oss alla att nicka gillande och ge tummen upp.

SUPO DE ARTISOKO KUN TRUFOJ
Vegansk jordärtskocksoppa med havregrädde, vitt vin och hyvlad tryffel. Mild och smakrik skummig soppa med perfekt touch av tryffel. Enda nackdelen var att soppan serverades med tunna rotfruktschips som snabbt förlorade sin krispighet och blev sladdriga. Goda men passar bättre till än i soppan.

KARBO VAPORITA
Ångad röding med stekta trattkantareller, picklad svartrot, brynt soja smörskum och friterad grönkål. Fisken är gudomlig i både smak och konsistens och gifter sig fint med den picklade svartroten, smörskummet och kantarellerna. Den friterade grönkålen däremot råder det delade meningar om. Den lätt brända tonen faller inte alla i smaken.

FRAMBOJ GLICIRIZO
Sött slut. Hallonclafoutis med lakrtisfudge, maräng och hallonsorbet är mäktigt men sagolikt gott, framförallt för den som gillar lakrits. Lite sött, lite salt och lite syrligt. Precis som det ska vara.

Vi kanske är något partiska men om någon restaurang i sjöstan förtjänar en stjärna i Guide Michelin, så är det restaurang Fandado…

Läs mer på: www.fandado.se
Vi ger dem återigen högsta betyg!
Fem blad av fem möjliga

Vi är helt överens om att Fandado fortsätter att leverera och håller mycket hög klass. Mat, service, drinkar och inredning gör dem till ett måste att besöka och uppleva i Hammarby Sjöstad!
Restaurangen har öppet 7 dagar i veckan med frukost, lunch samt middag.

Har du provat restaurang Fandado i Sjöstaden? Kommentera gärna din upplevelse på: Facebook.se/sjostadsbladet

FANDADO
Adress: Heliosgången 18
Antal rätter: Ett stort utbud av kötträtter och några alternativ till vegetariskt och veganskt.
Atmosfär: Lyx inspirerat.
Service: Trevlig och gemytlig.
Typ av mat: Inspirerad av olika kulturer från hela världen
Pris: Från 80 kronor och upp till 120 kronor.

Fakta

När Sjöstadsbladet matpatrull kommer och provar restauranger så bedöms de efter fem distinkta punkter. Beroende på vad vi tycker så får de sina betyg.

Restaurangerna bedöms på följande punkter:

1. Råvarornas kvalité.
2. Kockens hantverk, alltså hans skicklighet och noggrannhet.
3. Restaurangens personlighet, service,atmosfären som omger restaurangen.
4. Prisvärdhet.
5. Kontinuitet, varje besök på restaurangen skall vara lika fantastiskt, oavsett tisdag eller lördag.

SENASTE BESÖKET:

VÅRT FÖRRA BESÖK: