Vi har nog alla kunnat läsa om Emma 4 år i Hammarby Sjöstad, som har en elakartad hjärntumör. I ett sista försök att rädda Emmas liv reste familjen till Mexico för alternativ vård. Donationer från främlingar – kunde finansiera den dyra behandlingen. När restaurang Taco Bar i Hammarby Sjöstad läste att Emmas pappa Micke sökte lokal för att kunna fira sin 45-års dag beslutade man sig genast för att sponsra kalaset. Deras övervåning som ofta hyrs ut till olika evenemang blev nu en plats för föräldrarna att tillsammans med vänner och bekanta kunde fira Micke med god mat och skön musik.

Restaurang Taco Bar i Hammarby Sjöstad ställde upp när Micke Askernäs bad om hjälp på Facebook. Han behövde en lokal för sin kommande 45 års fest. Sjöstadsbladet såg bilder utlagda från festen -och ringde upp Micke och Taco Bar.

Vi ringde upp Micke och frågade om allt gått bra.
– Efter att ha kämpat de senaste 1.5 åren med min dotters hjärncancer och alla svängningar fram och tillbaka som det innebär, framför allt på det personliga planet, kände jag att det var dags att göra något.

Den 1 februari fyllde jag 45 år. En ålder som står i passet och på mitt körkort, men måste vara feltryck. Trots allt känner jag mig verkligen inte som 45 år!

Medelålders
– Jag kände akut att jag behövde göra något för att ladda upp batterierna. En ordentlig kul fest. En hyllning till livet. Jag bestämde mig snabbt för att den skulle ha ett tema. 80-tal! Frågan är bara var man har en sådan tillställning?

Till oväntad undsättning kom ingen mindre än restaurang Taco Bar i Hammarby Sjöstad! Lite ironi bakom just Taco Bar ska jag direkt säga att det är, då vi har tillbringat de senaste halvåret i Mexiko och ätit vår beskärda del av mexikansk mat, ”skrattar” Micke.

Nu är Taco Bar inte strikt sett mexikansk, utan mer Tex-Mex, men det är ändå ganska snarlikt, och blev ändå ett passande mat-tema för vad vi just gått igenom.

– Så, med 25 av mina närmaste vänner, människor som gör mig glad att vara omkring, intog vi övervåningen på Taco Bar, och utklädda till tonerna av 80-tals musik bjöds vi på en fantastisk buffé som inte slutade innan kvällen var slut.

Micke berättar att Taco Bar och dess personal gjorde verkligen allt för att de skulle trivas och maten var verkligen fantastisk.
– En av mina vänner som är vegetarian blev glatt överraskad över det utbud som passade honom, och vi hade verkligen allihopa väldigt trevligt.

”Jag är oerhört tacksam för den fantastiska gest som vi fick, och den fantastiska kväll vi hade. Vi kommer definitivt att komma tillbaka. Det kändes ju ändå som hemma.

Någott du vill säga avslutningsvis?
– Tusen tack, Taco Bar. Ni gjorde min kväll, och gav mig mycket energi för att orka kämpa vidare!

FOTNOT;
LOKAL ATT HYRA till FESTEN
– Letar du lokal till ditt kalas, fest eller evenemang m.m.? Vi erbjuder en uppdukad buffé på vår härliga övervåning, men har du andra önskemål så tveka inte att kontakta oss. Titta gärna på menyerna på vår hemsida. Givetvis finns det alkoholfria alternativ. Varmt välkommen att må gott hos oss på Taco bar i Hammarby Sjöstad.
Kontakta oss: 08-128 422 00

SENASTE NUMRET AV LOKALTIDNINGEN
Askernäs; Hammarby Sjöstad