Nu på lördag testar man med SL-kort över en provperiod som komplement till ersättningstrafiken. Sjöstadsbladet fick syn på Sjöstadsmoderaterna hänvisning till “Tänk lördag – tänk vatten…. Nu är det bekräftat. Det blir en lösning – på prov. På Ressels egen hemsida skriver man “Med anledning av Tvärbanans stängning accepteras SL periodkort på m/s EMELIE under en provperiod från den 25 mars till 21 april. OBS! Reskassa accepteras ej.

Gustav Hemming (C) FOTO: Hamid-Ershad

Skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) berättar för tidningen DN. Att han är ganska säker på att båtalternativet in till city kommer att locka många. Han berättar vidare att han är en varm förespråkare av pendling på Stockholms vatten och får om mindre än en vecka glädja sig åt utökade båtpendlingsmöjligheter igen. Då sätts ytterligare ett fartyg in på Sjövägen, pendelbåtlinjen som binder samman Nacka Strand, Kvarnholmen och Larsberg med Djurgården och Nybroplan.

– Trafiken har ökat stadigt och det har blivit ett bekymmer att många resenärer blir kvar på land när det är rusning, säger Gustav Hemming.
Det nya fartyg som sätts in ska enbart trafikera Kvarnholmen, Finnboda, Saltsjöqvarn, Allmänna gränd och Nybroviken.
– Det betyder att turtätheten fördubblas på de bryggor där vi haft mest bekymmer med att fartygen är fulla, säger Gustav Hemming.

m/s Emelie trafikerar: