Det var festligt, folkligt och fullsatt i Hammarbybacken när den alpina världscupen kom på besök. Celebriteterna var också på plats, Kung Carl XVI Gustaf, Ingemar Stenmark, Anja Pärsson och många fler. André Myhrer imponerade i parallellslalomtävlingen i Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad. I en tät final fick han stryk av österrikaren Marcel Hirscher med sex hundradelar.

Vinnaren Marcel Hirscher i Hammarbybacken, Hammarby Sjöstad. Foto: Sjöstadsbladet

Vinnaren Marcel Hirscher i Hammarbybacken, Hammarby Sjöstad. Foto: Sjöstadsbladet

Efter inledande segrar mot italienaren Patrick Thaler och norrmannen Kjetil Jansrud var Myhrer illa ute redan i semifinalen mot ryssen Alexander Chorosjilov. Då gjorde svensken en stark avslutning i det andra åket och tog sig till final.

För stockholmaren Mattias Hargin tog tävlingen på hemmaplan slut väldigt fort. Hargin slogs ut av Julien Lizeroux, Frankrike, direkt i åttondelsfinal.
— Trist att åka ut i första åket, men det är sådant som händer, säger Hargin.

isdagens världscuptävling i Hammarbybacken gav en perfekt uppladdning inför sportlovet. Närmare 7 000 personer upplevde en fantastisk kväll med perfekt vinterväder, glädjefylld stämning och en världscuptävling utöver det vanliga. Sverige tog inte mindre än tre medaljer genom André Myhrer, Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmner.

– Precis som vinnaren Marcel Hirscher sa efter sista åket ”We are bringing skiing to people”är tanken med Hammarbybacken. Stockholmsområdet är ett stort och viktigt kundupptagningsområde. Att få visa upp skidområdet genom en världscuptävling som verkligen känns extremt uppskattad är väldigt kul, säger Mats Årjes, VD SkiStar AB.

Från och med onsdagen den 24 februari har Hammarbybacken öppet som vanligt och från torsdagen kommer även världscupbacken Sälen att vara öppen för allmänheten. Då påsken och påsklovet är redan vecka 12-13 i år så är möjligheterna goda att även kunna hålla öppet över påsk.

Mats Årjes, VD SkiStar AB.

Mats Årjes, VD SkiStar AB.

– Sportloven i Sälen, Vemdalen, Åre, Trysil och Hemsedal är i full gång och närmare 100 procent av alla nedfarter är öppna. Den skidglädje världscuptävlingen i Hammarbybacken gav är det bästa välkomnandet vi kan ge alla sportlovsfirare kommande vecka, säger Mats Årjes.

Öppettider Hammarbybacken

måndag 15.00–22.00
tisdag–torsdag 10.00–22.00
fredag 15.00–22.00
lördag–söndag 09.00–18.00