En perfekt blandning av stad, vatten och natur
Hammarby Sjöstad är området där gammal industrimark förvandlats till sprudlande kvarter och en skön blandning av bostäder, restauranger, torgytor och båtkaj för invånarna att bo och mötas på.
Här bor och lever en blandning av gamla och unga i ett område som andas nytänk och modernitet. Strosa mot Hammarbybacken och naturreservatet, ta båten över till Söder eller shoppa loss i Sickla köpkvarter, här bor du med allt inom nära räckhåll. Idag var det många som inte ville missa sista chansen till sin egen nyproducerade drömbostad, 2018 står hela området färdigt. På plats fanns även foodtruck, korvstånd, fiskdamm, ansiktsmålning och lokala mäklare.

Inom kvarteret Lugnet 3 planeras 230 bostäder, förskola och sopsugsterminal i förlängning av Hammarby Sjöstads täta stadsstruktur. Planområdet är den sista etapp som går att genomföra innan infrastrukturomläggningen (flytt av Värmdöleden) i projekt Danvikslösen genomförs. Utformningen bygger vidare på den kvarterstruktur som är uppbyggd i de tidigare etapperna, där volymerna inom kvarteret anpassas för att ge tysta och soliga gårdar, gångstråk genom kvarteret och möta intilliggande områden på ett genomtänk sätt. Kvarteret markerar Hammarby Sjöstads östliga entré och Stockholms kommuns gräns mot Nacka.

Bonava i Hammarby Sjöstad

Idag hade Bonava säljstart på sina lägenheter i Hammarby Sjöstad. Ansvarig mäklare, Tiam Kakavand du når honom på: 070-673 74 58

Idag hade Bonava säljstart på sina lägenheter i Hammarby Sjöstad. Ansvarig mäklare, Tiam Kakavand
du når honom på: 070-673 74 58

Det lilla extra
Hammarby Sjöstad har sin egen slalombacke, Hammarbybacken, i området. Möjligheten att njuta av vintern i slalombacken eller på pulkan och inte minst träffa vännerna på en after-ski runt husknuten ger detta boende en extra wow-faktor!

Vy från Sicklavägen mot nordväst. Illustration av Nyréns Arkitektkontor.

Skolor och förskolor
I Hammarby Sjöstad finns en rad kommunala och privata skolor och förskolor. Brf Lugnet kommer att dela gård med en nyöppnad förskola som planeras i området. På promenadavstånd finns Lugnets skola, en liten skola som öppnade 2011 och tar emot barn från förskoleklass upp till klass 4.

Natur och fritid
Hammarby Sjöstad ligger alldeles perfekt, nära stan men också på kort avstånd till spontana och små stadsnära naturupplevelser. För längre utflykter ligger Nackareservatet inte långt bort och här finns mängder av naturupplevelser att ta del av: cykling, terränglöpning och långfärdsskidor på vintern för att nämna några. Sicklasjön har fina strövområden där du under sommarhalvåret kan promenera och under vintern åka skridskor.

Service i området
I Hammarby Sjöstad finns numera det mesta man kan behöva. Välsorterade mataffärer, ett flertal butiker, ett fyrtiotal restauranger, vinotek, Systembolag, konditorier, skönhetssalonger, frisörer och annan service. På promenadavstånd finns också Sickla Köpkvarter med ett stort utbud av klädbutiker, restauranger och träningsanläggningar. Här finns även klättercenter och Dieselverkstaden.

Idag hade Bonava säljstart på sina lägenheter i Hammarby Sjöstad. Ansvarig mäklare, Tiam Kakavand du når honom på: 070-673 74 58

Stockholmshem:

I Vision 2040 – Ett Stockholm för alla – pekar Stockholm ut ett ökat bostadsbyggande som en viktig framgångsfaktor.