Igår invigdes Biz Apartment och restaurang Fandado i sjöstan med påmpa och ståt. Flertalet kändisar syntes i vimlet, bland annat Brad Pitt! Det var en av ägarna David Godvik som fick Brad Pitt att komma till invigningen. Han kom direkt från Kambodja där han träffat sina barn. Stjärnan var speciellt inbjuden till den stora invigningen av hotell Biz Apartment och dess restaurang Fandado i Hammarby Sjöstad, som vi rapporterad om igår redan. Idag skulle vi få en exklusiv intervju med Brad Pitt. Fast det var kallt och blåsigt idag höll Brad vad han lovat. Han och regissören Mike Anderson dök upp på avtalad tid för en exklusiv intervju med lokaltidningen. Brad visade sig vara en helt vanlig kille som gärna bjöd på sig själv. Däremot ville han inte prata om familjen, utan mer berätta om hans kommande film “Belive” som han är med och producerar tillsammans med regissören Mike Anderson.

Regissör Mike Anderson och skådespelaren Brad Pitt på bryggan vid Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad. FOTO: Sjöstadsbladet

“Det var en mäktig känsla att få
intervjua Brad Pitt – igår kom han med sitt privatplan direkt från Kambodja där han träffat sina barn.

Superstjärnan Brad Pitt utanför Hammarby Sjöstads tredje hotell, Biz Apartment.

Handlingen Lew (spelas av Brad) han bor med sin syster och pappa i en urban småstad vid kusten och han har en bror som börjat på universitetet och är stor stjärna inom fotbollen på skolan.
– Vi får foga det samman till en helhet under filmens gång, “skrattar” Brad.
Vi får i alla fall veta att filmen utspelar sig under ett skolår. Det är Lews lillebror som går första året på high school, den amerikanska motsvarighet en till gymnasium, Lew är en fotbollstränare och har inga direkta vänner, närmast är hans bror som spelar i laget han ska träna. Filmen kommer släppas under vintern 2017. I rollerna kommer vi bland annat se hans goda vän George Clooney i en av birollerna.

Det är blött och kyligt vid Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad, så vi beslutar oss föra att söka skydd. Vi fortsätter intervjun på just restaurang Fandado där vi igår träffades. Utanför fönstret pekar förbi passerande Sjöstadsbor och undrar om det de ser är sant. Är det en “look a like” eller är det verkligen Brad Pitt som sitter där med lokaltidningens reporter.

Det ni kanske inte visste är att Brad är en fena på munspel.
– Munspelet har jag alltid med mig, det är både avkopplande och rogivande, säger Brad.

Brad har nyligen varit i Kambodja och umgåtts med sina sex barn. Deras mamma Angelina Jolie är på plats där för att promota sin film. Men detta vill inte Brad prata om. Han bekräftar bara kort detta. Servitören kommer in med våra små rätter och David Godvik dyker också upp och gör oss sällskap. Brad vill veta mer om restaurangen. David berättar att Fandado betyder fusion på Esperanto, namnet har de valt för de vill inte vara bundna till någon speciell etnicitet eller matkultur.

Jag frågar vad fokuset kommer ligga på.
-– Fokuset ligger på “Social Dining” med mindre rätter serverade i family style. Konceptet ligger på själva upplevelsen att umgås, dela och äta maten tillsammans i en modern och avslappad miljö, säger David.

Mike frågar David var maten kommer inspireras ifrån.
– Maten kommer vara inspirerad av olika kulturer och influenser kommer tas från jordens alla hörn.
Brad berättar att maten i Kambodja påminde väldigt mycket om den i Thailand men den är något mindre kryddstark. David inflikar att de kommer även ha mat från Kambodja på menyn, det är jag övertygad om att våra kockar klarar “ler” David.

Nu är tyvärr Brad och Mike tvingad att bryta upp för att med väntande bil utanför ta sig till Bromma och därefter färd hem till staterna. Jag fråga Brad vad han tycker om Donald Trump innan sällskapet lämnar. Snabbt kommer det ett svar från Brads läppar “no comments” ler han “pillemariskt”.

TEXT: Jonny Bothin – Sjöstadsbladet