Hela livet har tjejerna Marie och Carina delat drömmen om ett eget ställe, sedan 2016 så har de ett eget ställe -och de älskar det varje minut! Nu får vi utlopp för all kreativitet som bubblar inombords, och det är underbart att vi får dela det med våra gäster – berättar de i mun på varandra. Janne Schaffer gör oss på lokaltidningen i Hammarby Sjöstad uppmärksammade på Instagram om denna oas. Självklart måste vi göra ett besök.

schaffer

– Här bakar och lagar vi alla godsaker själva med kärlek och fina råvaror. Det är viktigt för oss att det ska finnas något för alla, vare sig det är laktosfritt, glutenfritt eller veganskt. Vi gillar att testa nya idéer och har en förkärlek för det som är lite knasigt, “skrattar” och säger Marie.

Tar cirka 20 minuter att gå från Henriksdalshamnen, buss, båt och cykel lite snabbare.

Tar cirka 20 minuter att gå från Henriksdalshamnen, buss, båt och cykel lite snabbare.

Hur ofta byter ni menyn?

– Vi serverar mat och byter meny varje dag. Vi älskar goda soppor och färgstarka, mättande sallader. Då och då serverar vi även varm mat, oftast vegetariskt, säger Carina.

“Slipen” håller till i Fogias konceptbutik nere i Finnboda. Här kan du inspireras av den underbara miljön och den fantastisk designen. För mer info, besök gärna deras hemsida.

Du finner denna oas på Finnboda varvsväg 19A

Du finner denna oas på Finnboda varvsväg 19A

Catering

De gör allt från festliga snittar till härligt hembakta kakor och tårtor. 

Hitta hit

Kommunalt/färja
Buss: 402, 53 och 469 till Finnboda hamn
Båt: Sjövägen till Finnboda Hamn
Måndag-fredag 11-17.15
Helger 11-16
Telefon: 08-533 349 00