Flyg med Peter Pan, Wendy, John och Michael till landet Ingenstans. Där bor pirater, indianer och de borttappade pojkarna. Och den fruktade piratkaptenen Krok, som håller indianernas sköna prinsessa Tigerlilja fången. Alla längtar efter äventyr och Kapten Krok förbereder sig för den sista striden.

Flera ville ha den – men 10-årige Sjöstadsbon Minya Andersson-Merkel, knep rollen som Marléne i en ny musikaluppsättning av Peter Pan. Vi ringde upp en sprudlande glad sjöstadstjej som berättar – jag är jättenöjd med att spela henne.

På Broadway i New York har musikalen Peter Pan gjort succé under flera år. Nu förbereds en svensk version, på Intiman i Stockholm. En eftertraktad roll, unga flickan Marléne i landet Neverland – går efter auditions till Minya Andersson-Merkel, 10, bosatt i Sjöstan med mamma Tess Merkel (Alcazar) och bonuspappan Kenny Solomons, skådespelare och ägare av Rusty Rascals (reds not. café och barber shop Hammarby Sjöstad). På teaterlokalen Intiman vid Odenplan tränas det för fullt just nu inför den nya musikaluppsättning av Peter Pan som har premiär den 16 september. Det är regissören Kålle Gunnarsson som tagit sig an berättelsen om Peter Pan och äventyren i Landet Ingenstans.

Och en sjöstadsflicka med talang har en av rollerna.

– Det känns jättekul, just nu tränar vi väldigt mycket, berättar 10-årige Minya Andersson-Merkel.

Minya Andersson-Merkel, 10 år från Hammarby Sjöstad, blir här sminkad till flickan Marléne som bor i Neverland i höstens uppsättning av Peter Pan på Intiman i Stockholm.

Och det tycks inte vara någon underdrift. Gruppen har tränat alla vardagar sedan några veckor tillbaka, ibland upp emot 8 timmar om dagen.

Jag frågar om familjen hunnit se repetionerna?
– Nej, det ska bli en överraskning. Jag hoppas de kommer gilla vad de kommer få se “skrattar”, säger Minya Andersson-Merkel. Hon tillägger att det är mycket manus att läsa in.

Känner du som Peter Pan, att du också hade velat vara ett barn livet ut?
– Ja, det verkar vara roligare att alltid vara ett barn.

Vad handlar Peter Pan om?
– Det handlar om en pojke som heter Peter Pan (Mathias Jonsson från Stora Essingen). och som inte vill bli vuxen. Peter Pan tar med sig flickan Wendy och pojkarna John och Mikael till Landet ingenstans på en äventyr.Och där möter de bland annat mig, säger Minya Andersson-Merkel.

Hur fick du rollen?
– En kompis till mamma, Victoria (boende i sjöstan) ringde och frågade om jag ville gå på en audition vilket jag gjorde och sen fick jag besked om att jag fått rollen som Marléne. Jag har drömt om att spela musikal sedan jag var liten, så när jag fick rollen trodde jag först inte på det. Jag är otroligt tacksam för att just jag får vara med om det här äventyret.

Vad är bäst med Hammarby Sjöstad?
– Man hittar lätt, det är som en liten by.

Vem är Minya?
– Jag är 10 år gammal, bor med min mamma Tess och bonuspappa Kenny samt min storebror Neo. Min riktiga pappa heter Geger. Oj, obs och attan! Jag glömde “skrattar” Minya och nämner Frank mellan skrattsalvorna!

Fotnot. Frank är en fransk bulldog som ingår i familjen.

Minya Andersson-Merkel gör som Zara Larsson. Till hösten börjar hon på kulturama i Hammarby Sjöstad. Med sång och dans på schemat. Vi får nog läsa mer om denna unga tjej, som verkar gå i mammas fotspår. Läs mer på: www.intiman.nu