Sjöstadsbladet besökte Bröd & Salt på Hammarby Allé 66 A, i Hammarby Sjöstad. Vi hade fått flertalet tips om att man numer kan handla och komponera sin egen sallad. Vi hade bokat tid med Annelie Vest, pressansvarig på Bröd & Salt. Hon berättar om deras senaste satsning, kombinera din egna sallad. Här kan du plocka ihop hälsosamma lunchlådor med olika ingredienser från salladsdisken och kombinera med inlagd fänkål, sötpotatis, rostade grönsaker och marienerad Oumph. På dryckesmenyn hittar du färskpressade juicer fyllda med vitaminer och mineraler.

EN OAS AV FRISKT, FRÄSCHT OCH FÄRSKT

– Allt görs i ordning av våra egna kockar så självklart blir det fina råvaror man får för pengarna. Jag tycker verkligen vi har lyckats få med alla goda ingredienser man önskar från en salladsbar. Smakrika grönsaker, flera proteinval såsom kycklinglårfilé, oumph, lax, tonfisk, nötter, fetaost. Och dressingar förstås. Vad är en sallad utan sin dressing? Berättar Annelie Vest.

– Det är uppskattat att få plocka ihop sin egen måltid. På det här sättet kan alla bli mätt och belåten hos oss, även om man föredrar kost som är vegansk, glutenfri, lågkolhydrat osv.
De finns även de som kommer in och bara köper kokta ägg efter sin träning, säger Annelie Vest.

Personalen bryr sig.

Här får du provsmaka om du är osäker. Dessutom presenteras
allt genomgående och man får en bra överblick över vad som är ekologiskt, vegetariskt och veganskt och vilka ingredienser som passar till vad. Det är väldigt bra och trevlig personal som är öppen för förslag och mottagliga för dina önskemål! Inget är något problem, känns det som när man beställer. De löser allt! Låter oss provsmaka och kommer med egna tips. Sånt gillar vi!

Kombinera din egen sallad / Välj bland olika ingredienser från disken, berättar Anton på Bröd & Salt.

Anton som står bakom disken tipsar oss om sin egen favorit.
– Blanda nudlar, räkor, gurka, marinerade grönsaker och nötter. Till detta väljer du sesamdressingen och vår heta Rhode island.

När vi är på plats ser vi hur lokalen sakta men säkert fylls på med hungriga matgäster.

Med bra råvaror och deras kretiva kock har Bröd & Salt tagit fram Sjöstadens fräschaste salladsbar. Här står det gröna i fokus. Med allt från den smakrika gurkan till inlagd fänkål, sötpotatis, rostade grönsaker och marienerad Oumph (Oumph är sojaproteinet som har tagit veganer och vegetarianer med storm). Förutom salladen för endast 19.90 kronor/ hg. Kan man även avnjuta ett urval av uppfräschande färskpressade juicer fyllda med vitaminer och mineraler, smakfulla smörgåsar med olika fyllningar och rykande färska bullar och gott kaffe i en modern och behaglig miljö mitt i Hammarby Sjöstad. Om vi kommer komma hit fler gånger? Självklart kommer vi det!