TEXT: Marie Tillman FOTO: Jona Näs

Att starta en restaurang i dagens Hammarby Sjöstad kan inte var det enklaste. Det krävs något extra för att sticka ut i mängden, i synnerhet om man öppnar där det fortfarande byggs för fullt. Men när vi på Matpatrullen kommer till restaurangen Taco Bar på Hammarby Kaj 8A i Fredriksdal i Hammarby Sjöstad så är den nästan fullsatt! Vi har tur att vi får ett bord för fyra.Nyöppnade Taco Bar bygger sitt varumärke helt och hållet på den lilla gränsstaden El Paso den moderna matlagningens epicentrum. Deras idé är att erbjuda snabbt serverad Tex-Mex mat under varumärket
Taco Bar. Matpatrullen blir glatt överraskade av inredningen som påminner lite om Hammarby Sjöstad som det en gång i tiden såg ut och dess korrigerade plåt.

Vi möts av uteserveringens pampiga intryck, med utsikten mot vattnet där
fortfarande flertalet båtar passerar förbi.
Sjöstadsborna har fått ett nytt ställe att hänga på

Men vi var här för att testa maten och servicen. Vänligt med superkoll. Redan vid bordsbeställningen blir vi mycket vänligt bemötta. Servitrisen skriver ned vår beställning på en padda. Kycklingvingar, dip tallrik och tacotallrik Menyn består av cirka tio huvudalternativ. Här samlas klassiker såsom tacos, nachos, burritos och enchiladas men även Texas Chili, syns på meny. Jona inleder kvällen med kycklingvingar sex stycken (89 kr). De serveras med nacho krispiga chips och det finns olika dipsåser som man kan välja mellan, servitrisen rekommenderar Chipotle mayo, vi väljer den. Kycklingvingarna är heta och krispiga. Det är vingarna som gör rätten och här är den aromatisk och precis lagom stark, kycklingvingarna är perfekt tillagade. Ett litet minus är att man inte får någon våtservett, så man kan torka av sig. Den hemlagade dippen som rekommenderades är både het och fin. Marie och Lotta beställer varsin dip tallrik som serveras med hot cheese, tomatsalsa och bön dipp (64 kr). Både jag och Lotta är samstämmiga, gott och nyttigt på en och samma gång. Jag själv beställer in tacotallriken den är något större och kraftigare än diptallriken. Man får två tacos fyllda med kryddig köttfärs och sallad. Mera smak helt enkelt. Serveras med bön dipp och nacho chips. (74 kr). Passande drycker till maten.
Det finns en mängd olika sorters drycker som passar bra till maten på Taco Bar ”fullständiga rättigheter”. Vi fastnade dock för frozen Margaritas till våra ”starters” det är en klassisk, syrlig drink som blandas ihop av tequila, Triple Sec och färskpressad lime. Här på Taco Bar finns den i fyra olika smaker (115 kr).

”Pulled beef röks över 20
timmar till perfektion

Till huvudrätten drack vi öl, Corona ( 55 kr). Till huvudrätt beställer både jag och Jona in Texas Chili. Det är en chiligryta som innehåller nötkött och bönor. Grytan serveras med tillbehören
nachochips, sallad, gräddfil, salsa och mjuk vetetortilla, vi valde regular (89 kr). Rätten var magisk och köttet formligen smälte i munnen. Här får övriga restauranger i sjöstan som serverar Texas Chili se upp! Hör har de en stark konkurrent! Lotta undrar om de har något vegetarikskt. Servitrisen rekommenderar en het kryddad ratatouille på sojabönor, som heter Chilli Veggie. Lotta
litar blint och beställer in en Chilli Veggia (85 kr). Den smakade över förväntan. Det Lotta och vi inte visste var att på Taco Bar kan man få nästan alla deras rätter som vegetariska, det är bara att fråga. Ett klart plus!

Louise beställde in en hamburgare, (99 kr). Här blev vi samtliga glatt överraskade över att de serverade burgare på Taco Bar. Det blev en Pink Burger för Louise. Burgaren innehöll romansallad, pulled beef ”strimlat kött”, rosa inlagd lök med smulad fetaost strödd ovanpå. Bland de godaste burgare hon ätit. Vi fick lyssna i flera minuter på hur frasigt brödet var och hur köttet gifte sig med den goda smulade fetaosten. Om vi kommer besöka Taco Bar i Hammarby Sjöstad igen? Svar JA! Man bjuds både på god mat och trevnad på Taco Bar i Fredriksdal i Hammarby Sjöstad.

”Ett måste är att gå fram och nudda tapeten – som ser ut som korrigerad plåt”

.Vi ger Taco Bar betyget 5 av 5

SENASTE NUMRET AV SJÖSTADSBLADET:

.