MåBra Hälsa är senaste tillskottet inom träning, primärvårdsrehabilitering och företagshälsa i Hammarby Sjöstad. Med eget gym, flertalet professioner -och egen Varmvattenbassäng samt ett avtal med landstinget. Gör dem unika i Hammarby Sjöstad. Du finner dem på Virkesvägen 6.

Det finns företag i Hammarby Sjöstad som tar hela 640 kronor för en naprapatbehandling à 30-45 minuter. För en idrottsmassage kan man få betala hela 700 kronor à 55 minuter och för en massageterapi är det samma pris 700 kronor à 55 minuter. På det nyöppnade MåBra Hälsa i Hammarby Sjöstad kostar det endast 200 kronor per besök!

Sjöstadsbladets Jonny Bothin träffade grundaren och vd Charlotte Kornfeld (till vänster i bild) och Annica Håkansson (till höger i bild) som är platschef på MåBra Hälsa i Hammarby Sjöstad. I lokalen har de en egen varmvattensbassäng!

Sjöstadsbladets Jonny Bothin träffade grundaren och vd Charlotte Kornfeld och Annica Håkansson som är platschef på MåBra Hälsa i Hammarby Sjöstad. Vi träffades för en intervju under det öppna huset i november i år. MåBra Hälsa bygger på tre ben företagshälsa, primärvårdsrehab och friskvård. Här erbjuder man dig eller ditt företag ett heltäckande koncept inom vård och hälsa under ett och samma tak.

Charlotte Kornfeld berättar;
– MåBra Hälsa har funnits i 15 år och nu öppnar vi en anläggning i Sjöstaden som är vår fjärde enhet.
Det som är unikt är att vi integrerar vård och friskvård till ett helhetskoncept för individen. Ingen remiss behövs för att komma till oss vilket innebär att du själv kontaktar oss och bokar en tid. Vi kan då snabbt ta hand om dig och behandla dina besvär genom att erbjuda lämplig vård och träning anpassat efter dig, säger Charlotte.

Annica som är platschef lyfter sin personal till skyarna.
– Jag är så glad att arbeta tillsammans med så många professionella medarbetare. Vi har verktygen, kunskapen och en unik lokal i Hammarby Sjöstad, säger Annica.

Då vi har avtal med landstinget gäller frikort eller vanlig patientavgift (200:-). Du behöver inte remiss för att söka hjälp inom MåBra Hälsa i Hammarby Sjöstad.

Patientavgift 200 kr/frikort. Ingen remiss behövs! I lokalen finns ett fullt modernt gym

Primärvårdsrehabilitering
Under november månad öppnade nya mottagningen på virkesvägen 6 i stora och nyrenoverade lokaler. I huset erbjuder man följande professioner fysioterapeut, sjukgymnast, dietist, kiropraktor, naprapat, arbetsterapeut. I lokalerna finns även eget gym och varmvattensbassäng! Eftersom det finns ett avtal med Stockholm läns landsting är det patientavgift eller frikort som gäller, ingen remiss behövs!

MåBra Hälsa har som primärvårdsrehab specifikt stor bredd inom följande områdena:

· Idrottsskador
· Rygg och nackrelaterade problem
· Stressrelaterad ohälsa
· Graviditetsrelaterade besvär
· Kostrelaterade besvär
· Hembesök
· Handrehab

Fokusområden Friskvård:
– Du kan som privatperson komma och träna hos oss. Vi har års, halvår och klippkort för träning i gym och gruppträning samt i vår varmvattensbassäng. Träningspassen leds av professionellt utbildad personal. Längden på passen varierar allt från expresspass till längre (60 minuter) Förmånliga priser, säger Charlotte.

– Massageutbudet omfattar: klassisk massage,lymfmassage och bindvävsmassage. Boka 30/60 minuter. Vi erbjuder även prova på massage 15 minuter. Massage främjar hälsan, motverkar stress och stärker immunförsvaret, säger Charlotte.

MåBra Hälsa i Hammarby Sjöstad erbjuder följande träningspass:

· Yoga
· Tabata
· Cirkelträning
· Mammaträning efter förlossning
· Pilates
· Mindfullness
· Mediyoga (till företag)

MediYoga bygger på kundaliniyogan och är uppbyggd av enkla men väldigt effektiva rörelser kombinerade med andnings- och rörelseövningar. MediYogan hjälper dig att lösa upp spänningar i kroppen och öka din rörlighet. Andningen blir djup och lugn och syresättningen i kroppen förbättras. Ditt sinne stillas och du blir mer fokuserad i nuet. Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenhet av yoga och det går bra att genomföra kursen antingen på matta eller på stol. Intresseanmälan sker via, mejl: foretag@mabrahalsa.se

Vår vision är att alla ska MåBra

Hur ser behandlingen ut?
– Behandlingen kan se olika ut beroende på behovet och diagnosen, säger Annica.

Behandlingarna utförs av MåBra Hälsa -och i de fall träning ordineras som en del av rehabiliteringsprogrammet kommer du även få lära dig övningar som du kan göra hemma eller på ditt arbete. Kontakta dem redan i dag. De gör allt för att hjälpa dig bli fri från dina besvär, så du kan återgå till ett smärtfritt och trivsammare liv här i Hammarby Sjöstad. Behandlingen sker i grupp eller individuellt i deras moderna lokaler.

Exempel på gruppbehandling är:

· Medicinsk Yoga
· Mindfulness
· Balans
· Styrka
· Varmvattenbassäng
· Överviktsgrupp
· Aktiv livstil (från 65 år och har en risk
för att falla)

– Behandlingsplanen är individuellt anpassad och utgår alltid från individens olika förutsättningar och mål, detta för att uppnå bästa möjliga resultat. Efter avslutad behandling erbjuds du att träna på egen hand via remiss från din terapeut på MåBra Hälsa i Hammarby Sjöstad, säger Annica.

Kiropraktorn på MåBra Hälsa:
Diagnostiserar, behandlar och förebygger störningar i kroppens muskel-, skelett- och nervsystem. Kiropraktorn lossar upp låsta leder vilket påverkar nerver och därmed påverkar muskulaturens funktion.

Naprapaten på MåBra Hälsa:
Undersöker, diagnostiserar, behandlar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. De grundläggande behandlingstekniker som används är manipulations- och mobiliseringstekniker av såväl ryggraden som andra leder, olika typer av mjukdelstekniker såsom massage, triggerpunktsbehandling, bindvävstekniker, stretching, nervmobilisering etcetera.

Fysioterapeut / sjukgymnasten på MåBra Hälsa:
Undersöker, diagnostiserar och behandlar besvär från muskler, leder, skelett och nervsystem. Sjukgymnaster/fysioterapeuter behandlar alla typer av besvär, akuta och långvariga. Allt från idrottsskador till akupunktur, graviditetsrelaterade och stressrelaterade besvär och smärta. Du kan även få hjälp med förberedelser inför en operation eller återgång till det vardagliga livet efter operation.

Dietist på MåBra Hälsa:
Erbjuden rådgivande behandling individuellt eller i grupp. Exempelvis: övervikt, undervikt, IBS/magproblematik, diabetes, höga blodfetter och födoämnesallergi/intolerans.
Arbetsterapeutens mål är att utreda och hitta möjligheter att klara av aktiviteter i hemmet, på arbetsplatsen och på fritiden så självständigt som möjligt! Arbetsterapeut hjälper även dig som behöver handrehabilitering efter tidigare skada, överbelastning eller operation. När du besöker MåBra Hälsa på Virkesvägen 6 i Sjöstaden görs en grundlig undersökning och bedömning av det du söker för. Du får en förklaring samt hjälp att se samband och identifiera orsaker till ditt besvär. Därefter ges förslag på åtgärder och en personlig plan upprättas för din rehabilitering. Syftet är att du ska må bättre och att du ska kunna utföra de aktiviteter du vill i livet.

Har du frågor eller vill boka tid?
För mer information eller bokning. Telefon: 08-544 992 93 Eller kontakta receptionen på mejl: hammarby@mabrahalsa.se
Du läser mer på deras hemsida: www.mabrahalsa.se
Du följer dem på Instagram och Facebook; @mabrahalsa

ÖPPETTIDER
Måndag: 07:00 – 19:00
Tisdag: 07:30 – 18:00
Onsdag: 07:00 – 17:00
Torsdag: 07:30 – 17:00
Fredag: 07:00 – 17:00

MåBra Hälsa startar det nya året med följande:
– Nu i januari kommer vi starta upp vår gruppverksamhet. Vi kommer bedriva skolor eller grupper inom artros, viktminskning, mindfulness, aktiv livsstil samt bassängträning i vår varmvattensbassäng. Kontakta receptionen för att boka en tid för initial bedömning hos ansvarig behandlare, säger Annica.

– I januari kommer vi även börja sälja träningskort och rehabkort. Du kommer då kunna träna på egen hand i våra lokaler när det passar dig. Det finns alltid expertis runt omkring dig.

MåBra Hälsa stort reportage i senaste Sjöstadsbladet:

MåBra Hälsa – Primärvårdsrehab i Hammarby Sjöstad med landstingsavtal. FOTO: Vincent Palma

Följ oss gärna på Instagram och Facebook för aktuella händelser och senaste nytt!

Hos MåBra Hälsa i Hammarby Sjöstad finner du alltid sjukgymnast, kiropraktor, naprapat, dietist och arbetsterapeut som kan hjälpa dig med allehanda besvär. Patientavgift 200 kr/frikort. Ingen remiss behövs!