I Hammarby Sjöstad finns det en hel del registrerade fastighetsmäklare. Det kan kännas som en svår uppgift att hitta den bästa mäklaren när du ska sälja. Många gånger vänder vi oss till vår egen bekantskapskrets och frågar om råd. Och även om det är en bra start så finns det mer man kan göra för att hitta rätt. Idag är det vanligt att använda sig av en gratis och oberoende jämförelsetjänst, där en av de populäraste är Booli.se. Genom att skriva in kort info om bostaden kommer du snabbt i kontakt med mäklare som passar dig. Oavsett om du använder en jämförelsetjänst eller själv hittar en mäklare finns det några saker att tänka på i mötet med mäklaren.

Populära fastighetsmäklare i Hammarby Sjöstad om man lyssnar på Sjöstadsborna: Filip Bodnar/Svenska Mäklarhuset, Alexander Lövgren och Philip Källqvist/Fantastic Frank, Ehsan Sedagati/Notar och Mattias Näsström/Södermäklarna.

Tips när du ska väja mäklare
Träffa fler än en mäklare, gärna 3-5 mäklare och låt dem presentera sig och sina tjänster. På så sätt bildar du dig snabbt en uppfattning om utbudet på marknaden i Hammarby Sjöstad vilket också gynnar din förhandlingsposition. Priser och förutsättningar bland mäklarna varierar så förbered dig på att ställa många frågor. Lyssna till deras resonemang kring försäljningsprocessen och värderingen av din bostad. Genom att göra detta blir det ofta tydligare vad som skiljer mäklarna från varandra. Ställ frågor till mäklaren om provision, ensamrätt, marknadsföring och visningar. Marknadsför de sig lokalt i Sjöstadsbladet? Eller är det enbart på Hemnet, DN, Metro, Mitt I och Södermalmsnytt m.m.

Tips på frågor att gå igenom med mäklarna: pris för förmedlingstjänsten, vilken betalningsmodell används? vilken marknadsföring används? antal och längd för visningar? hur går budgivningen till? vilket utropspris tror mäklaren är bäst? hur hanteras klagomål? *källa Booli.se

Saker du själv kan göra: underök det aktuella utbudet av bostäder i ditt område undersök tidigare försäljningspriser för bostäder i ditt område undersök vilka mäklare som är aktiva i ditt område just nu besök visningar till objekt som liknar din bostad testa en jämförelsesajt för att komma i kontakt med olika mäklare.

Mäklarna beskriver sig själva: Alexander Lövgren är tillsammans med Philip Källkvist ansvarig för kontoret i Hammarby Sjöstad och har de senaste åren tillhört de som sålt flest bostäder i sjöstan. Filip Bodnar har arbetat som fastighetsmäklare i Hammarby Sjöstad sedan 2009 och ser det som en stor fördel att få förmedla bostäder i sin favoritstadsdel som han tycker har en härlig blandning av storstadspuls och vacker natur. Ehsan Sedagati jobbar på Notar och är registrerad mäklare sedan 2006. Senaste halvåret har Ehsan haft bostadsannonserna som motsvarat ett värde av 113 945 000 kr. Mattias Näsström som arbetar på Södermäklarna är en ofta anlitad mäklare och det som sägs om honom är att han är professionell, trevlig och precis som övriga kollegor ovan, kan sin sak.

TILL SALU I SJÖSTAN
Här finns för närvarande bostäder till salu och snittutropspriset är 4 813 021 kr. Det tar 27 dagar i genomsnitt att sälja en bostad och 2 säljare har valt att sänka sitt utropspris.
*KÄLLA: Booli.se

Eklund - Stockholm