Skanska investerar cirka 1,3 miljarder kronor i Sjöstadens nya landmärke Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad. Med en total uthyrningsbar yta på cirka 26 000 kvadratmeter. “Skyskrapan” är en del av Skanskas satsning i Hammarby Sjöstad och kommer med sina 27 våningar att bli ett nytt landmärke i Hammarby Sjöstad. Totalt kommer kontorsområdet Sthlm New Creative Business Spaces att bestå av 100 000 kvadratmeter kontor och rymma mer än 6 000 arbetsplatser.

Här finns ett bra utbud av restauranger och annan service samt goda kommunikationer, med både tvär- och kommande tunnelbana. Först ut i projektet var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03, där Sthlm 03 nu är fullt uthyrt och hyresgästerna redan börjat flytta in.
– Vi är glada att påbörja nästa etapp i vårt kontorsområde Sthlm New Creative Business Spaces. Efterfrågan på lokaler i skrapan är stor och uthyrningsarbetet har redan startat, säger Caroline Arehult, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

Byggnadsarbetet påbörjas omgående och lokalerna i Sthlm 01 förväntas vara färdiga för inflyttning under det första halvåret 2020.

Total yta: 26 000 kvm
Lokalstorlekar: 300–26 000 kvm
Antal våningar: 27
Unikt: Skybar och kafé
Parkering: Garage i huset
I området: Hotell, service och restauranger
Kommunikationer: Tvärbana, t-bana, buss, färja och nära trafikleder
Planerad projektstart: 2016
 
Den 27 våningar höga fastigheten blir en pendang till Folksams klassiska skrapa på andra sidan Hammarbykanalen. Sthlm 01 har lokaler för både små och stora företag. Lokalerna är effektiva och flexibla, som hyresgäst har ni möjlighet att välja mellan öppet landskap eller enskilda rum. De är också utformade så att företaget kan växa eller krympa och utsikten är oslagbar. Sthlm 01 får ett kafé, en skybar med restaurang och milsvid utsikt över stan.
Vi ses i skybaren!