Vi på lokaltidningen Sjöstadsbladet kan glädjande berätta att Hammarby Sjöstad inom kort får sin första simbassäng. Det kommer bli ett specialanpassat familjebad som är 15 meter lång och cirka 4 meter bred. Lisa Michelotti från Vattenhuset berättar för Sjöstadsbladets reporter Markus Erixson.

– Vi tänker öppna i Augusti och exakt datum kommer vi att besluta oss om lite längre fram när vi vet hur byggnationen går vid Virkesvägen – Heliosparken.

Just nu bygger man ett specialanpassat lyxigt familjebad med 33 grader i vattnet i Hammarby Sjöstad.
– Tanken är att vi skall dela lokalen med sjukgymnaster och ett litet gym. Bassängen kommer att vara 15 meter lång och 4 meter bred. Vi kommer att fylla bassängen med  babysim, simskolor och olika former av vattenträning. Även externa hyresgäster är välkomna till exempel skolor, förskolor, handikappföreningar, företag, privatpersoner och andra vårdgivare, säger Lisa.

– Hela lokalen kommer att vara fullt tillgänglighets anpassad. Vi har letat efter en lämplig lokal i Hammarbysjöstad i 7 år nu, så vi är väldigt glada över att det äntligen är på gång, “skrattar” Lisa.

Hon avslutar med ni får gärna komma och göra ett reportage och fotografera när det finns något att visa.