Namaskaar Indian Bistro är det senaste tillskottet bland de indiska restaurangerna i Hammarby Sjöstad (i princip vägg i vägg!). Med välkända restaurang Namaskaar. Restaurangen öppnade igår på Lugnets allé 67 och de har ett öppningserbjudande 25% på all mat (* Erbjudandet gäller från 28/9-04/10 och endast mat (ej dryck) på deras Bistro meny). Mannen bakom Namaskaar Indian Bistro är sjöstadsbon Russel Rahman som tidigare äger restaurang Namaskaar. Russel berättade för oss på lokaltidningen för cirka en månad sedan.
– Vi kommer ha fler smårätter som man kan beställa in samtidigt. Vi kommer även satsa på längre öppettider och fler vegetariska rätter.

Kycklingspett marinerade i grön chili , yoghurt lime och koriander som grillats i deras lerugn. Maten serverades på en salladsbädd med körsbärstomater, spenat och sallad och en myntasås.. FOTO: Matpatrullen – Sjöstadsbladet

Här serveras indisk/bengaliska smårätter med lite finess. Sjöstadsbladets Matpatrull besöker Namaskaar Indian Bistro på Lugnets allé 67 i Hammarby Sjöstad under deras öppningsdag. Vi kommer dit strax efter klockan åtta på kvällen. Restaurangen är halvfull fast marschaller lyser upp utanför. Många nyfikna Sjöstadsbor som går förbi tittar in och stannar till. Men efter ett tag fortsätter de sin promenad eller om de var på väg hem? När vi stiger in blir vi visade till ett fönsterbord. Menyn servitören ger oss är precis lagom stor. Ett stort plus är att rätterna presenteras genomgående av servitören och vi får en bra överblick över vad som är ekologiskt och vilka ingredienser som finns i vad. Servitören berättar att 2-3 rätter är lagom för att bli mätt. Vi beställer in på servitörens rekommendationer följande tre rätter Malay Chicken, Kycklingspett marinerade i grön chili , yoghurt lime och koriander som grillats i deras lerugn. Maten serverades på en salladsbädd med körsbärstomater, spenat och sallad och en myntasås. (Pris 75 kr). Kycklingspetten är riktigt goda och fräscha. Grillade lammracks. Marinerade lammkotletter med färskpressad vitlök och ingefära serverades med säsongens sallad och deras hemlagade myntasås (90 kr). Lammracksen formligen smälter i munnen och deras kryddning, marinad är perfekt. Fräsch myntasås, är ett perfekt tillbehör till kyckling och lamm, ett klart plus! Vår tredje rätt bestod av tonfisk och malda linser som smaksatts av garam masala (*är en indisk kryddblandning med bland annat spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, kanel och kardemumma)ingefära och koriander serverades med youghurt raita (* Är en klassiker från det indiska köket som svalkande sås till en kryddig rätt). (Pris 69 Kr). På menyn heter rätten, Tuna Chop.

Lammracksen formligen smälter i munnen och deras kryddning, marinad är perfekt. Fräsch myntasås, är ett perfekt tillbehör till kyckling och lamm. FOTO: Matpatrullen – Sjöstadsbladet.

Och oj vad fräscht det är! Helt andra smaker än den klassiska indiska maten, mer kryddor, mer färg, mer grönsaker. Riktigt bra, nog det bästa indiska vi har ätit på länge. Maten kostar från (40-115 kr), helt överkomligt. Naanbröd får man dock betala extra för. Innan vi betalar frågar vi om de kommer få in mer vegetariska rätter på menyn, och det lovar servitören oss, att det kommer komma inom kort.

Vi hade förväntat oss att tonfisken var enbart stekt på ytan och att kocken lämnat en rå kärna i mitten. Men det som serverades var att likna med falafel.. FOTO: Matpatrullen – Sjöstadsbladet.

Vi formligen älskar verkligen maten på Namaskaar Indian Bistro. Miljön är modern med inslag från den brittiska kolonialmakten. En gammal tidstypisk kassaapparat och bardisk med de Indiska klassiska lådorna från Indien pryder baren (Apotekardisk). Med det moderna verkar Russel vilja visa hur Indien rest sig -och är nu ett land och ekonomi att räkna med. Akustiken är helt okej och musiken som spelas är avkopplande. Dock blev vi något besvikna när vår Tuna Chop kom till bordet. Ok, vi blev mycket besvikna! Vi hade förväntat oss att tonfisken var enbart stekt på ytan och att kocken lämnat en rå kärna i mitten. Men det som serverades var att likna med falafel. De hade strimlat tonfisken till det oidentifierbara och bakat in det med linserna. Men vad gott det var när vi väl började smälta vår besvikelse. När man skar tonfisken och linserna med kniven så delade de sig perfekt. Och en smakexplosion av friska smaker skjölde genom gommen. Trots detta missöde med det visuella, får Namaskaar Indian Bistro en femma i betyg. Underbar service, bra priser, vacker miljö och mycket, mycket god mat. En annan restaurang i Hammarby Sjöstad som serverar smårätter är restaurang Fandado i Hammarby Sjöstad. De har nu fått sig en konkurrent att räkna med. Namaskaar Indian Bistro kommer ha samma luncher som Namaskaar. Vi rekommenderar att man tar in minst tre rätter om man vill bli “hyfsat” mätt, vi hade nog orkat med lammrackens en gång till. Kommer vi besöka Namaskaar Indian Bistro igen? Svaret är ja, det kommer vi göra flera gånger!

ÖPPETTIDER:
Måndag: STÄNGT
Tis-Tors: 15:00-23:00
Fredag: 15:00-24.00
Lördag: 13.00 24.00
Söndag: 13.00 23.00