Friskt, fräscht och maffigt. Ja så kan man beskriva nytillskottet resturang Fröjdas i Hammarby Sjöstad. Vegetarisk och vegansk mat är temat här -och med lite fantasi känner vi oss som om vi sätter oss till bords i en vacker grönskande innergård. Här varvas spännande smaker med stor framgång och kreativiteten flödar i köket. Tack vare de maffiga smakerna går till och med den köttfrälste hem nöjd härifrån.

Matpatrullen från lokaltidningen Sjöstadsbladet testar nykomlingen Fröjdas.

Relativt nyöppnade Fröjdas i sjöstan verkar snabbt ha hittat sin publik, trots att det är onsdag före löning är det proppfullt, och vi förstår varför. Lika många kommer nog hit för det sköna hänget, vinerna och den hippa stämningen som för den goda maten. Det är liksom underförstått. Menyn är lagom, tapas rätterna byts ut var fjortonde dag. Restaurang Fröjdas ligger i anslutning till Gymnastikhallen i Hammarby Sjöstad, ett något undanskymt läge på Skeppsmäklargatan 5, men samtidigt i början av
Sjöstaden. Fröjdas betyder glädja sig, roa sig, vara glad.

Superheta Fröjdas, på Skeppsmäklargatan 5 i Hammarby Sjöstad , erbjuder dig en vegetarisk/vegansk smakresa genom all världens hörn.

Vi presenterar dem steg för steg. Det bästa är när man har en förväntans bild på hur det ska vara och hur det ska smaka och detta överträffas. Vi beställer in följande från tapasmeny;
Confiterad morot med surkål, rödvinssås & brusselkol. Pizza med gruyèreost, karamelliserad rödlök och solrosfrön och
rödbets ”tartare” med dijonmajo och friterad kapris.

Pizzan är en glutenfri pizza gjord på havre fraiche, gruyèreost, karamelliserad rödlök & solrosfrön. Ingridienserna gifter sig med varandra och kocken har här lyckats få fram en underbar
aptitretare. Smakupplevelsen är underbar. Denna pizza äter vi gärna fler gånger.

Confiterad morot med surkål, rödvinssås & brusselkol. Ligger vackert upplagt på tallriken. Morötterna är sotade och surkålen, lingonen och de krispiga brysselkålen tillsammans med rödvinssåsen gör att detta blir vår favorit.

Vi avslutar med rödbets ”tartare” med dijonmajo och friterad kapris. Rödbetstärningar med smak av dijon och dragon. Serverades med dijonmajo, friterad lök och friterade kapris och valnötter. Återigen en lyckad rätt som får smaklökarna i gommen forma ett leende på läpparna. Tack vare de maffiga smakerna går till och med den köttfrälste hem nöjd från restaurang Fröjdas.

Hit kommer vi komma fler gånger!

På restaurang Fröjdas är hunden välkommen. Till barnens förtjusning har de även skapat en egen ”koja” alá Hobbit. De har även en egen scen där du spontant kan uppträda. Eftersom de blir mer och mer populära så är tipset att du framöver bokar bord. Ring dem på mobilen: 0790- 776045.

Har du provat restaurang Fröjdas i Sjöstaden? Kommentera gärna din upplevelse.

Läs mer på: www.frojdas.se

Vi på Matpatrullen ger dem Fem blad av fem möjliga. I stil och smak som Hermans. Fast lite mer hem trevligare

SENASTE NUMRET AV SJÖSTADSBLADET