I Hammarby Sjöstads tredje hotell Biz Apartments huserar numera restaurangen Fandado. De kommer att servera frukost, lunch och middag sju dagar i veckan. Om själva platsen på både hotell och restaurang kan te sig något anonym är det verkligen ingenting som avspeglar sig i maten och servicen. Vi blir visade till bordet av hovmästaren. Vi blev tillfrågade om vi ville ha något att dricka, det blev Heineken på fat.

Menyn och dess smårätter är av det väl tilltagna slaget och innehåller det mesta man kan önska sig – från all världens hörn. Vi beställde in ett glas rödvin Chateau de Compute från Frankrike till maten, pris 90 kronor.

 

Kycklingen var perfekt friterad, smälte i munnen och dess sälta fungerar utmärkt ihop med den heta såsen, pris 85 kronor.

När det kommer till själva maten så provar vi “suda fritita kokido” en friterad kyckling serverades med het sås, citron och saltgurka. Kycklingen var perfekt friterad, smälte i munnen och dess sälta fungerar utmärkt ihop med den heta såsen, pris 85 kronor. Vi blev mycket glatt överraskade av deras “Porkajo wontons” Dumplings fyllda med fläsk, pak Choi, ingefära och sichuanpeppar, pris 85 kronor. Dumplingens var perfekta! Servitören som kom in med maten förklarade och berättade vad som låg på tallrikarna, ett stort plus!

Vi får in “Tinus tataki” -och det visar sig vara ett väldigt gott val. Lätt sotad tonfisktataki serveras med pomelo “citrusfrukt”, kokos, cashewnötter och nouc charm “En eldig dipp-sås från Vietnam”. Denna rätt bör ätas med pinnar eftersom det är en riktig smakbomb som exploderar i gommen. Med kniv och gaffel är det lätt hänt att få för det mycket av det goda, pris 125 kronor. Tonfisken är perfekt tillagad och föredömligt saftig. Nouc charm är eldig och fungerar perfekt ihop med limesmaken. De stora cashewnötterna ska inte heller förglömmas.

Vi beställde även in deras hamburgare som var perfekt stekt “medium”, pris 95 kronor.

Vår tacos “taco confit de anaso kruro” alternativet: Tacos på confiterad anka i grillat tortillabröd med grillad salsa och silverlök. Denna anrättning är inte riktigt samma fullträff. Visst har ankan helt rätt konsistens men smakmässigt är det inget som direkt sticker ut. Stabilt men inte mer. Vi doppade tacosen i dumplingens sås, och det gjorde susen, pris 95 kronor.

När Sjöstadsbladets matpatrull kommer och provar restauranger i Hammarby Sjöstad så bedöms den efter 5 distinkta punkter. Beroende på vad vi tycker så får de sina blad.
Restaurangerna bedöms på följande punkter:
Råvarornas kvalité
Kockens hantverk, alltså hans skicklighet och noggrannhet
Restaurangens personlighet, atmosfären som omger restaurangen
Prisvärdhet
Kontinuitet, varje besök på restaurangen skall vara lika fantastiskt, oavsett tisdag eller lördag.

Barnvänligt: ja.
Bröd och smör ingår inte.
Ta med svärmor: Ja.
Romantiskt: Ja.
Miljö: Interiören är modern och färgen som sticker ut är orange. Ljudnivån är perfekt i högtalarna hörs “Darling” sjungas.
Tips: Ställ in GPS på Korphoppsgatan 12.

Fem smårätter ett glas Heineken och ett glas rödvin. Pris 640 kronor. Vi ger dem fem blad av fem möjliga Visst priset är i det högsta laget, men här pratar vi mat, services och miljö i världsklass! Bättre blir det inte. Hit kommer vi komma fler gånger!

Artikel från invigningen:

Då var det “Äntligen” dags för invigningen av Sjöstadens tredje hotell!

RESTAURANGGUIDEN

RESTAURANGGUIDEN