Akki Sushi vid Medborgarplatsen var länge känt som förstahandsvalet för Stockholms sushikonnässörer. Sedan kocken och sjöstadsbon Carl Ishizaki flyttade över till Vasastan har hyllningarna inte låtit vänta på sig. Carl fick för ett år sedan med sin restaurang Sushi Sho sin första Michelinstjärna (som vi tidigare skrivit om). Sushi Sho är en japansk restaurang på Upplandsgatan som serverar en meny – som håller världsklass.

Efter vårt besök kan vi med glädje konstatera att det är den bästa sushi vi någonsin ätit. Om det blir ett ställe för Carl på hemmaplan låter vi förbli osagt.

Carl Ishizaki. Här serveras sushi i världsklass.

Smaksymfoni med Tokyokänsla Inspirerad av japanskt arbetarkäk från förra sekelskiftet serverar hål i väggen-oasen Sushi Sho små smakbomber som skapar beroende. De serverar sushi enligt samma tradition som i Tokyo fast med skandinaviska och europeiska råvaror. Det är inte ofta vi på Matpatrullen ger full pott, det krävs mycket för att en restaurang ska nå upp till det. Mycket! Men det gör Carl med sin restaurang Sushi Sho – som för övrigt fick en stjärna i Michelinguiden förra året. Mycket välförtjänt tycker vi efter vårt besök.

Att få ett bord visade sig vara lite knepigt, ni bör boka i god tid via deras Facebooksida, alternativt ringa dem samma dag för och se om de fått några avbokningar. Det är nämligen en pytteliten restaurang, alla gäster samsas runt bardisken (15 platser) förutom några som får plats att sitta i en soffa vid fönstret. De serverar endast en meny, Omakase + Tsumami, smårätter och nigirisushi. Hela baren serveras samtidigt i sittningar, en servering i taget, direkt från kocken. Själva menyn brukar ta en dryg timme att servera, pris 595 kronor.

Restaurang Sushi Sho

Sushin är helt fantastisk – den bör upplevas. Man märker att personalen kan sitt jobb. Vi rekommenderar det varmt.

Upplandsgatan 45
Tel: 08-30 30 30
sushisho.se
Priser: varmrätt 595 kr. Meny 595 kr.
Antal platser: 15 + soffan
Köksmästare: Carl Ishizaki

Sittningar
tisdag–fredag
17.30-19.00
19.00-21.00
21.00-sent
 
lördag
13.00-15.00
15.00-17.00
17.00-19.00
19.00-21.00
21.00-sent