Ehsan Sedagati och Sara Saberi Sedagati möttes på en persisk kryssning för sju år sedan och kärlek uppstod. Frågan är hur det ska gå när de ska försöka klura ut vilket föremål som är värt mest pengar i tv programmet Bytt är bytt på TV4. I programmet ska de tävlande lista ut värdet på spektakulära antikviteter och de tävlande måste fatta stora beslut. Tar de rätt beslut kan de gå hem en halv miljon rikare, väljer de fel kan vinsten bli bara femhundra kronor. Programledaren Renée Nyberg började med att fråga varför paret sökt till programmet.

– Det är mitt favoritprogram berättar Sara och tittar sedan på sin Ehsan och tillägger -och du är kär i Renée.

– Vad härligt utbrister Renée Nyberg.

När Renée Nyberg åter kommit till fattning. Berättar hon, jag vet att du Ehsan är mäklare.
– Man kan likna galleriet med en mäklarsajt. Det erbjuds allt från enkla enrummare till lyxiga herrgårdar med sjöutsikt. Det gäller för er att hitta lyxvillan värd en halv miljon, säger Renée .

Vad kommer ni göra med pengarna om ni vinner, frågar Renée
– Vi kommer skänka bort en del av pengar till hjärt och lungfonden, säger Sara.

Det är ingen Bamse känsla för mig, säger Sara

Bamse goes home

Ehsan Sedagati och Sara börja med att välja en Rolex Thunderbird klocka från 70-talet som det dyraste objekt. De väljer att plocka ned en Bamse-fåtölj designad av Hans Wegner. De valde behålla klockan och fåtöljen fick lämna. Det visade sig kanske vara fel val, fåtöljen värderades till 100 000 kronor.

– Oj det var en riktig Bamse, säger Sara.

Därefter väljer paret att plocka ner en tavla/fotografi av Dan Wolgers “Allmän väg” Cibachrome monterad på frigolit-platta 120 x 232 x 4 cm. Tavlan åkte ut och de beslöt sig för att behålla klockan.

Experten Karin Laserow berättar med energi och inlevelse om Dan Wolgers.

– Är det konst? Undrar Sara.
– Frigolit känns billigt. Vi skickar ut Frigoliten, i sant oförstånd skickar vi ut frigoliten, säger Ehsan.
– Är ni säkra
– JA!

Tavlans värde var 500 000 kronor.

– Fy fan! Säger Sara.
– Åh, herregud. Säger Ehsan.

Paret valde rätt att behålla Rolexklockan vid nästa byte.

Om den är byrån är värd 250 000 kronor så skiljer jag mig, säger Sara

– Sorry älsklig du är värd mer än så säger hon snabbt efter och ger Ehsan en kram.

Men när det blev dags och välja mellan klockan och en höggustaviansk byrå, så blev valet återigen att de behöll klockan. Ehsan var inte riktigt säker. När Renée frågar om de är säkra säger Sara ja, nej vänta säger Ehsan. Men tillsammans beslutar de sig för att behålla klockan. Båda trodde den höggustavianska byrån från sent 1700- talet av en mästare var värd bland de nedre beloppen.

Det visade sig att parets otur höll i sig. Den höggustavianska byrån var värd en kvartsmiljon.

Men paret Ehsan och Sara gick hem med heder i behåll, det visade sig att Rolex klockan var värd 50 000 kronor. En del av pengarna kommer paret skänka till hjärt och lungfonden.

Du ser hela programmet Bytt är bytt del 10 här:
https://www.tv4play.se/program/bytt-%C3%A4r-bytt/3941937

Fotnot:
När det gäller att träffa rätt på bostäders värde så befinner sig Ehsan Sedagati på plats två bland 116 mäklare som gör affärer i Hammarby Sjöstad. Det senaste halvåret har Ehsan sålt bostäder till ett värde av hisnande 119 630 000 kronor! Du läser mer här: https://www.hittamaklare.se/ehsan.sedagati