Gabriel Landeskog (Tv) och Fredrik Claesson (Th) båda Sjöstadsborna gör upp i en match över tre perioder i Globen under fredagen den 10 november och returmatchen sker under lördagen den 11 november. Vi pratar naturligtvis om det hypade NHL-mötet mellan barndomskompisarna och Sjöstadsborna Fredrik Claesson (Ottawa) och Gabriel Landeskog (Colorado). De båda Sjöstadsborna Fredrik Claesson och Gabriel Landeskog lärde känna varandra redan i unga år, när de spelade för Hammarbys pojklag i början av 2000-talet. De spelade även TV-pucken tillsammans, tillhörde Djurgårdens juniorlag samtidigt och gick i hockeygymnasiet ihop.

Sjöstadsborna Gabriel Landeskog (tv) och Fredrik Claesson (th) gör upp i Globen. Foto: Pressbild, Montage: Jonny Bothin – Sjöstadsbladet

Rätt sjukt när man tänker på det

När man tänker efter så är det inte många som tänker på ishockey när Hammarby IF kommer på tal, eller? Men när NHL nu befinner sig i Stockholm och Globen i veckan har inte mindre än fyra av svenskarna på plats ett förflutet i klubben Hammarby If. Tre av dem spelade dessutom i samma framgångsrika pojklag, Hammarbys 92:or -och två av dem bor cirka fem minuters gångväg ifrån varandra i Hammarby Sjöstad.

Tuffa tag utlovas mellan Sjöstadsborna med “glimten” i ögat. Foto: Pressbild, Montage: Jonny Bothin – Sjöstadsbladet

Tuffa tag utlovas – med glimten i ögat

– Jag kommer inte att vara snäll mot honom, säger Ottawabacken Fredrik Claesson med ett “leende” på läpparna.

Gabriel Landeskog tänker inte heller hålla igen om han hamnar i en duell med gode vännen Fredrik.
– Jag hörde något om att han skulle köra över mig, men det kan nog bli tvärtom. Om jag får chansen ska jag dumpa pucken i hans hörna, säger han med ett snett leenden.
– Nej, men det kommer att bli kul. Vi kommer att ha en hel del gemensamma vänner på läktaren som jag inte vet vem de kommer att hålla på, men det kommer att bli skoj, säger Gabriel.

Fredag den 10 november
Ottawa Senators-Colorado Avalanche: kl. 19.05 på TV3 & Viasat Hockey
Lördagen den 11 november
Ottawa Senators-Colorado Avalanche: kl. 18.00 på TV3 & Viasat Hockey

FAKTA
Gabriel Landeskog
Född: 23 november 1992 i Stockholm.
Aktuell: Lagkapten i NHL-klubben Colorado Avalanche.
Position: Vänsterforward
Skjuter: Vänster
Längd: 184 cm
Vikt: 95 kg
Kuriosa: Han är son till den förre Hammarby-backen Tony Landeskog.
Titlar: Gabriel Landeskog debuterade med Tre Kronor i april 2012 och vann året därpå VM-guld. 2014 var han med i det Tre Kronor som tog silver under de Olympiska spelen i Sotji och 2017 var det åter dags för VM-guld.

FAKTA
Fredrik Claesson
Född: 24 november 1992 i Västerhaninge.
Aktuell: Claesson spelar back i Ottawa.
Titlar: Fredrik Claesson var med i det Junior Kronor som vann guld vid Junior-VM 2012.
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd: 185 cm
Vikt: 93 kg