Den 21 oktober släpps biljetterna till Hammarby Sjöstads största evenemang, missa inte det! Du finner hela programmet här. Den 31 januari 2017 tänds rampljuset för andra gången. Årets adrenalinkick 2017 närmar sig. Man mot man, kvinna mot kvinna, sida vid sida.. parallellslalomtävling,  2 miljoner kronor i prispotten.  Nu är det åter dags för World cup Stockholm och Hammarby Sjöstad att bjuda in till en kväll i … snabbast ner för Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad.

Den 31 januari tänds rampljuset och världens blickar riktas åter mot Hammarbybacken. Man mot man, kvinna mot kvinna, sida vid sida.

Den 31 januari tänds rampljuset och världens blickar riktas åter mot Hammarbybacken. Man mot man, kvinna mot kvinna, sida vid sida.

Förra vintern arrangerades för första gången någonsin alpina världscuptävlingar i Stockholm. I vinter är det dags igen! Den 31 januari kommer världens bästa skidåkare återigen till Hammarbybacken och Hammarby Sjöstad för att göra upp om pallplatserna i den alpina världscupens parallellslalomtävling för herrar och damer.

Parallellslalomtävlingarna är kvällstävlingar och riktigt roliga arrangemang med ett högt tempo, både för åkare och publik. Det är också en spektakulär inramning med skidtävlingar mitt inne i stadskärnan med storstadspulsen tydligt närvarande.

De 16 bästa damerna och herrarna i världen gör upp om världscupspoäng i parallellslalom. Banan är 180 meter lång och består av 20 portar och två hopp.

De 16 bästa damerna och herrarna i världen gör upp om världscupspoäng i parallellslalom. Banan är 180 meter lång och består av 20 portar och två hopp.

Världscupens parallelltävlingar ingår i den alpina kalendern med två tävlingar per säsong. Dessa tävlingar har tidigare år arrangerats i städer som Moskva och München. Sverige har haft stora framgångar i dessa tävlingar och förra året i Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad var inget undantag med tre svenska pallplatser. Frida Hansdotter och André Myhrer slog till med varsin andraplats och Maria Pietilä Holmner knep en tredjeplats.

slalom666

Första gången tävlingen ägde rum hade vi på lokaltidningen ett helt magasin om evenemanget, du läser det här.

Sjöstadsbladet – World cup 2016

slalom

Organisation och utförande av tävlingen är ett samarbete mellan Stockholm Stad, Svenska Skidförbundet, SkiStar AB och Stockholms Skidförbund. BILJETTER och mer information

Var du på plats? Vad tyckte du om evenemanget? Vad saknades? dela gärna.

15.00 Arenan öppnar
Kom hit i tid och njut av mat från foodtrucks, något att dricka i barerna, sponsoraktiveteter och DJ som spelar i målområdet.

17.00 AUDI FIS Ski World Cup World Cup Stockholm

19.00 Prisutdelning

VILL DU VARA VOLONTÄR?

Är du intresserad av att hjälpa till på världscuptävlingen som volontär? Skicka ett mail till
karin.halvarsson@are2019.com och berätta lite om dig själv och dina erfarenheter med liknande arbete.

OS till Sverige 2026

World cup Hammarbybacken 2016 – vilken skidfest det blev

Om Hammarbybacken

Skistar berättar mera

allekokbar_hemsidan_al