I restaurangen står den vedugnseldade pizzan i centrum tillsammans med enbart fräscha tillbehör. Självklart serverar de också fräscha pastarätter, samtliga rätter gjorda på färsk pasta. Lite undangömd i Sickla köpkvarter ligger Sicklas tveklöst mysigaste pizzeria. Här serveras det vedugnsbakad pizza i klassisk italiensk stil. Priserna på pizzorna är något högre, men det är de värt.

En varsin pizza på Forno Romano i Sickla – något dyrt men riktigt gott. Så de var de värt! FOTO: Sjöstadsbladet

En varsin pizza till lunch på Forno Romano i Sickla – något dyrt, men riktigt gott. Så de var de värt! FOTO: Sjöstadsbladet

Vi beställde in en pizza Calzone (inbakad) 95 kronor, tomatsås, mozzarellaost, skinka och Vesuvio  85 Kronor, tomatsås, mozzarellaost, skinka. Lunchen kändes som en á la carte-upplevelse. Som avslutning finns en omfattande kaffemeny att välja ur.

 Forno Romano i Sickla köpkvarter

Forno Romano i Sickla köpkvarter

OM FORNO ROMANO i Sickla köpkvarter

– 1997 åt jag en pizza jag aldrig kommer att glömma. Jag satt i en liten by utanför Milano i Italien och njöt av en ´pizza bianca´, en vedungsbakad delikatess med Black cocktail dresses tunnskuren parmaskinka, äkta mozzarella och färsk basilika. Jag blev förälskad och tänkte att så här vill jag kunna äta även i Sverige.  Så berättar Ablahad Chamoon, av vännerna kallad abbe, om bakgrunden till Forno Romano.

Till sin hjälp med konceptet bakom Forno Romano har Abbe “maestro” Oscar Suzzi, välrenommerad köksmästare som kom från Italien till Sverige redan 1964. För älskare av italiensk mat är han känd för bl a restaurangsuccéerna Trattoria Romana i Gamla Stan, La Capriccio på Birger Jarlsgatan och Da Oscar på Östermalm.

Pizzorna har tagits fram av Antonio Rosso. Han kommer från Neapelbukten, där pizzan en gång “föddes” och kom 1977 till Sverige för att förföra svenskarna med sin delikata pizza.

HITTA HIT

karrta_sg_1_1