Michelinkock öppnar Restaurang och Saluhall i sjöstan!

Det har länge florerat rykten bland olika bloggsidor i Hammarby Sjöstad och även i Sjöstadsgruppen på Facebook om att en saluhall ska öppna i Hammarby Sjöstad. Sjöstadsbladet kan nu avslöja.

Sjöstadsbladet träffade under tisdagen den 17 november sjöstadsbon och en av grundarna Mats Holmberg. Vi på Sjöstadsbladet har nu nöjet att meddela er att en nya restaurang- och saluhallskonceptet Food Village Sjöstan flyttar in på Virkesvägen 3 i Hammarby Sjöstad i början av nästa år. Food Village blir en marknadsplats med hållbara livsmedel, restaurang (fullständiga rättigheter), café och bageri. Oberoende, kvalitet och sunt förnuft är hörnpelarna när grundarna till Food Village, Mats Holmberg (sjöstadsbo) och Nils Welléus, etablerar sitt koncept.

Köksmästare är Michelinkocken Gustav Otterberg, som fick sin första köksmästartjänst redan som 22-åring. Sedan dess har han drivit upp både Leijontornet och Restaurang Ekstedt som båda erhållit bland annat en stjärna i Guide Michelin samt den internationella mästarklasstämpeln i White Guide.

Även stjärnkocken Daniel Lindeberg är med i bakgrunden och är konceptuellt ansvarig för delar av bageriet. Han har tidigare drivit stjärnkrogen Frantzén/ Lindeberg, jobbat på bland annat Edsbacka krog och Oaxen samt varit kreativ ledare på Wienercaféet. Han driver numera sitt eget Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge.

Lokalen är i ett plan och med entré både från Virkesvägen och Heliosgången. Tillsammans är ytan på drygt 800 kvm.
Food Village öppnar under början av 2016.

– Vi hade önskat vi hade kunnat öppnat upp innan jul förstås men vi ville vara helt färdiga innan vi slår upp dörrarna, berättar sjöstadsbon, Mats Holmberg, vice vd på Food Village AB.

Fotnot: Food Village öppnar även restaurang- och saluhallskonceptet Food Village i Klara C på Vasagatan 16 under 2016. Man driver även en pop-up i nyöppnade Mall of Scandinavia.