Sjöstaden Skybar firar Mellanösterns matkultur med exklusiva temadagar


Den 6–7 november 2024 tar Tareq Taylor med sig Mellanösterns rika matkultur till Sjöstaden Skybar i Hammarby Sjöstad. Under ”Tareqs Mellanösterndagar” bjuds gästerna på 4- och 5-rätters menyer fyllda med traditionella smaker, inspirerade av hans palestinska arv.

Tareq Taylor vill lyfta fram Mellanösterns matkultur, en central del av hans identitet, och serverar rätter med tusenåriga anor. På menyn finns bland annat Maklobhe, en dekonstruerad version av en klassisk rätt, samt grillad fisk med fruktig mangosås. Enligt Taylor är Mellanösternköket motsatsen till snabbmat, med fokus på säsongsbetonade råvaror, långkok och en rik kryddpalett.

Tareq ser även likheter med det svenska köket, där rätter som kåldolmar och kalops har rötter i Mellanöstern. Med sitt köksteam hoppas han att gästerna ska få uppleva nya smakintryck och genuin matkultur.

Text: Michael Andersson – Sjöstadsbladet


Andra läste också